Gassen gik af aktieballonen efter nye højder

De amerikanske aktier mistede lidt af momentum efter at have nået nye højder tirsdag på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

Det tunge Dow jones indeks krydsede 16.000-grænsen i dagens løb, hvilket satte gang i gevinsthjemtagning i et marked uden de store bevægelser.

Dow Jones Industrial Average lukkede tirsdag med et fald på 0,1 pct. til 15.967,03, efter at have sat rekord mandag. Det brede S&P 500-indekset sluttede med et minus på 0,2 pct. i 1787,87, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset gav sig 0,4 pct. til 3931,55.

Onsdag morgen handles futures på de amerikanske indeks i Asien med små stigninger på op mod 0,1 pct.

- Økonomien klarer sig slet ikke så dårligt, og Federal Reserve er fortsat meget aggressiv og markedsvenlig. Vi har haft store stigninger. Jeg tror, at markedet vil bevæge sig sidelæns for en stund, før vi støder på stigninger op til årets afslutning, siger investeringsstrateg Bruce Bittles fra RW Baird & Co i Florida til Bloomberg News.

De føderale myndigheder annoncerede et rekord-forlig på 13 mia. dollar med JPMorgan i forbindelse med bankens tidligere praksis vedrørende realkreditobligationer. Trods de noget heftig omkostninger, så investorerne forliget som positivt, da det løser de langvarige juridiske spørgsmål som har hængt over hovedet på banken.

Aktien i JPMorgan steg 0,7 pct., og forliget trak også op i Bank of America, Citibank og Wells Fargo der alle steg mellem 0,4 pct. og 1,9 pct.

Detailkæden Best Buy meldte om et overskud for tredje kvartal på 18 cent per aktie, hvilket overgik analytikernes forventninger, mens salget var tæt på estimaterne. Overskuddet i årets sidste måneder står dog til at komme under pres, da Best Buy påpegede, at man vil følge de jule-tilbud, som konkurrenterne arbejder med. Aktien faldt efterfølgende 11 pct.

Home Depot kunne overraske markedet positivt med sine tal for tredje kvartal. Kæden, der sælger udstyr til hjemmet, solgte for 19,47 mia. dollar i kvartalet, blandt andet takket været en organisk vækst på 7,4 pct. Det bidrog til en indtjening per aktie på 0,95 dollar.

Samtidig løftede Home Depot målet for hele året og venter nu en indtjening på 3,72 dollar per aktie samt vækstrater i salget på 5,6 og 7 pct. på samlet og organisk basis. Tidligere var forventningerne henholdsvis 3,60 dollar per aktie og vækstrater på 4,5 og 6 pct.

Den omdiskuterede elbilproducent Tesla har haft problemer med en stribe brande i den nye Model S. Myndighederne vil undersøge baggrunden for brandene, men aktien steg alligevel 3,7 pct. efter et drop mandag på 10,2 pct. Aktierne i Tesla er dog steget voldsomt i år i takt med, at elbilproducenten har haft stor succes på det amerikanske marked.

I den mere jordnære anden ende af forbrugsmarkedet var der klø til Campbell Soup efter et kvartal med skuffende salg og tilbagekaldte produkter. Aktien faldt 6,2 pct.