Gamesa-flirt fik markedsværdi op på 4,8 mia. euro

Der kan være et forestående bryllup i vindmøllebranchen på vej mellem tyske Siemens og spanske Gamesa.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGIO PEREZ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siemens vil gerne købe spanierne, og en bekræftelse af frieriet fra Gamesa fik fredag aktien hos den spanske vindmølleproducent til at stige med 19 pct., hvilket betød, at markedsværdien steg til 4,8 mia. euro svarende til lidt mere end 36 mia. kr.

Det skriver Bloomberg News.

Ifølge Gamesa drejer tilnærmelserne fra Siemens sig om en "potentiel integration af visse af Siemens' vindforretninger og selskabet via en fusion." Gamesa påpeger dog, at der endnu ikke er truffet nogen afgørelse.

Det forlyder, at en aftale kan komme på bordet og offentliggjort indenfor de nærmeste dage, siger personer med kendskab til sagen, skriver Bloomberg.

Siemens skulle også være i kontakt med Iberdrola, om at købe selskabets aktiepost på 20 pct. i Gamesa.

Dennis Hofman, Siemens talsmand, har afvist at kommentere sagen.

Mens tyskerne er har specialiseret sig i møller på havet, er Gamesa specialiseret i vindmøller på land. Ender det med en sammenlægning af de to selskaber, vil de tilsammen få omkring 15 pct. af det globale vindmarked, hvilket vil gøre det sammenlagte selskab til verdens største producent af vindmøller.

Vestas har 10 pct. af det globale vindmøllemarked, mens General Electric sidder på 11 pct., viser data indsamlet af analysefirmaet Bloomberg New Energy Finance ( BNEF ).

/ritzau/FINANS