Gældsbombe tikker i flere industriselskaber

En stribe danske virksomheder kommer i stigende grad til at lide under vægten af store gældsposter i takt med, at krisen presser deres driftsindtjening nedad.

Læs mere
Fold sammen


Et af de danske selskaber, der er værst ramt er det midtjyske industriselskab Dantherm, fremgår det af ny rapport, skriver dagbladet Børsen onsdag.

Det er investeringsbanken SEB Enskilda, der i en ny analyse sætter spot på risikofaktorerne i en stribe danske selskaber uden for C20-indekset. Det sker bl.a. ved at se på gælden i forhold til driftsindtjeningen (EBITDA), det som også kaldes virksomhedernes gearing.

Dantherm springer her i øjnene med en nettogæld, der ifølge Enskilda ventes at nå op på 488 mio. kr. Da 2009 samtidig bliver et overordentlig hårdt år for Dantherm, som må se sin driftsindtjening sat under pres, vil virksomheden i slutningen af året stå med en svimlende gearing på 25. Til sammenligning kæmper en virksomhed som Carlsberg, hvor nedbringelse af milliardgæld står øverst på agendaen i 2009, med at få sin gearing ned under 3 i løbet af i år, skriver Børsen.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )