G4S børsstraffet efter opkøb

Der er læsterlige klø til G4S på aktiemarkederne efter købet af ISS

G4S' aktiekurs falder markant her til morgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke just næsegrus beundring der præger G4S-investorerne efter købet af ISS. Aktien får nemlig et gevaldigt hug nedad ved børsåbningerne i London og København.

Knap en time efter børshandlen begyndte herhjemme ligger aktiekursen 16 procent. Alt peger på en rekordomsætning i aktien, der allerede er handlet to millioner gange. Man skal helt tilbage til maj for at finde en tilsvarende omsætning. Det er dog værd at bemærke, at handlen kun har været i gang i en times tid.

I London er ser det endnu værre ud. Her falder aktien med 16,5 procent. Og også her er handlen allerede langt større end ved en gennemsnitlig handelsdag.Kursfaldene skal ses i lyset af, at G4S formodentlig skal igennem en kapitaludviddelse for at skaffe penge til købet af ISS. G4S' samlede kursværdi er på omkring 28 milliarder kroner, men selskabet betaler 44,3 milliarder kroner for ISS.

"Kursfaldet skyldes, at man vil udstede nye aktier, og de vil blive udstedt med rabat. Det udvander de eksisterende aktionærers værdi. Og så køber man et serviceselskab for en pris, der ligger over, hvad man ellers giver for den type virksomhed for tiden," siger analytiker fra Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

INFOshop: Se her før du investerer i biotekaktier