G4S-ansat bag massedrabet i USA - aktien styrtdykker mandag

Aktien i det dansk-britiske vagt- og sikkerhedsselskab G4S er i kraftig modvind mandag - dog også i et generelt meget negativt marked - efter weekendens massedrab på en natklub i Orlando, Florida.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: DARREN STAPLES

Gerningsmanden bag drabene er efterfølgende bekræftet som Omar Mateen, som siden 2007 har været ansat i G4S i USA. Og det synes at kunne mærkes på aktien, der mandag falder med 7,1 pct. til 16,74 kr. i København, mens noteringen i London dykker med 6,6 pct. til 175,10 pence.

Til sammenligning falder det britiske eliteindeks, FTSE 100, med blot 0,4 pct., mens C20 Cap-indekset i København sætter sig 1,9 pct.

Hos G4S selv er man rystet over skyderiet og oplyser, at der er ikke blev fundet foruroligende oplysninger i de screenings, som selskabet har lavet af Omar Mateen over de seneste år.

- Vi er dybt chokerede over denne tragiske begivenhed. Vi kan bekræfte, at Omar Mateen har været ansat i G4S siden september 2007. Mateen havde fri på tidspunktet for hændelsen. Han var ansat på et pensionisthjem i South Florida, siger John Kenning, der er regionschef for G4S i USA, i en officiel udtalelse.

- Mateen gennemgik en screening og et baggrundstjek, da han blev ansat i 2007, og undersøgelsen afslørede ikke noget af bekymring. Hans screening blev gentaget i 2013 uden fund af bekymrende oplysninger, fortsætter John Kenning.

Han oplyser desuden, at G4S samarbejder fuldt ud med myndighederne, herunder FBI.

- I 2013 fandt vi ud af, at Mateen var blevet afhørt af FBI, men at de undersøgelser efterfølgende blev lukket. Vi var ikke klar over nogen påståede forbindelser mellem Mateen og terroraktiviteter og vidste intet om yderligere FBI-undersøgelser, siger G4S' USA-chef.

/ritzau/FINANS