Fynboer fejer B&O til siden som mest stigende aktie i november

Et muligt salg af virksomheden har sat fart på Bang & Olufsen-aktien i november, hvor papiret har været blandt de mest stigende af alle aktierne på fondsbørsen i København.

Det Struer-baserede selskab må dog akkurat se sig overgået af det fynske industriselskab Skako, der blandt andet laver betonblandere og udstyr til industrien.

I slutningen af oktober kunne Skako fremvise en pænt regnskab, hvor der var stor fremgang at spore i indtjeningen. Driftsoverskuddet steg i månederne juli, august og september til 5,7 mio. kr. fra 1,2 mio. kr. i samme periode året før.

Økonomisk Ugebrev skrev efterfølgende, at der er et stort kurspotentiale i selskabet, da det ser ud til, at ledelsen har kæmpet sig ud på den anden side efter en række hårde år under og efter finanskrisen. Aktien er i løbet af november steget med hele 77 pct., mens stigningen for hele året er oppe med 119,3 pct.

Lige derefter følger så Bang & Olufsen, der i sidste uge meddelte, at et antal selskaber har vist interesse for elektronikproducenten, og at det kan ende med et salg af hele eller dele af virksomheden.

Aktien var steget pænt inden da og er i november blevet hele 68,5 pct. mere værd. For hele 2015 lyder stigningen på 107,8 pct.

Lidt længere nede af listen ligger softwareproducenten Cbrain, der også har haft fart på i november, hvor selskabet blandt andet har vundet sin første britiske ordre.

Selskabet, der leverer softwareløsninger til offentlige myndigheder, er steget 61,2 pct. i november, mens fremgangen i år er på 57,6 pct.

I den anden ende af skalaen har november næppe været en måned, man vil huske tilbage på med glæde som aktionær i det færøske olieselskab Atlantic Petroleum, der er børsnoteret i København.

Selskabet har meddelt, at der er store udfordringer på et oliefelt i Nordsøen, som det ejer 25 pct. af.

Den canadiske partner Iona Energy er ikke lykkes med at sælge oliefeltet - som ellers var planen - og har meldt ud, at det ikke ser grund til at kaste flere penge i det.

Det har betydet en stor nedtur for Atlantic Petroleum, der desuden helt strukturelt er udfordret af, at olieprisen i øjeblikket er lav, hvilket har givet en blodrød bundlinje i år. Aktien er faldet 41,7 pct. i månedens løb og 75,7 pct. set over hele året.

I samme dybde finder man ejendomsselskabet Victoria Properties, der lever en meget stille tilværelse på fondsbørsen. Aktien er faldet 38,1 pct. i november og 55,4 pct. for hele året. Selskabet har meldt ud, at dagene som børsnoteret selskab kan være talte.

Det samme er tilfældet for trækoncernen Dalhoff Larsen & Horneman (DLH), der de seneste år har været i gang med frasalg af virksomheden med henblik på at lukke ned. I den seneste måned er aktien dykket 25,7 pct., mens faldet for hele 2015 lyder på 69,8 pct.