Fusionsflop sender europæiske teleaktier baglæns

Aktierne i den europæiske telebranche og i særdeleshed TDC får en hård medfart fredag, efter at Telenor og TeliaSonera har opgivet at fusionere deres danske teleaktiviteter.

Aktierne i den europæiske telebranche og i særdeleshed TDC får en hård medfart fredag, efter at Telenor og TeliaSonera har opgivet at fusionere deres danske teleaktiviteter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

For TDC betyder det, at der er udsigt til en fortsat indædt konkurrence om de danske mobilkunder fra de fire operatører, TDC, Telia, Telenor og 3. Det afspejler sig også i aktiekursen på TDC, der dykker med 5,5 pct. til 38,87 kr., hvilket er det laveste niveau siden slutningen af 2012.

Derimod falder Telenor og TeliaSonera kun henholdsvis 1,5 pct. og 1,1 pct.

Også den øvrige europæiske telesektor er præget af kursfald, og telesektoren er den branche i Europa, der klarer sig dårligst på aktiebørserne fredag morgen med et fald i brancheindekset på 2 pct.

I resten af Europa har den danske fusion været set som en slags prøvesag for EU's håndtering af fusioner andre steder, men parallellerne er ikke helt klare. Således har Telia og Telenor formentlig stejlet over EU's krav til frasalg, som har været ekstra svære at sluge på et lille marked som det danske, mener analytiker Michael Friis Jørgensen.

- I større lande kan det dog være nemmere at skabe en lønsom forretning, selv om der skal sælges aktiviteter fra, påpeger Michael Friis Jørgensen, der af samme grund kun venter, at beslutningen vil sætte europæiske teleaktier en smule under pres fredag.

TDC får da også den hårdeste medfart fredag. Lige efter følger blandt andre italienske Telecom Italia og spanske Telefonica med minusser på 3,6 pct. og 2,2 pct.