Frygt for militær aktion gav amerikanske kursfald

De amerikanske aktier faldt tirsdag: Investorerne trak følehornene til sig af frygt for, at den spændte situation mellem USA og Syrien vil udløse en militær aktion fra amerikansk side.

Foto: Christian Als. Frygten overskyggede en ellers overraskende god forbrugertillid.
Læs mere
Fold sammen

Frygten overskyggede en ellers overraskende god forbrugertillid.

Dow Jones Industrial Average sluttede med et fald på 1,1 pct. i 14.776,13, mens det bredere S&P 500-indeks lukkede med et minus på 1,6 pct. til 1630,48. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset fik dagens største øretæve med et fald på 2,2 pct. til 3578,52.

Futures på de amerikanske aktieindeks handles med stigninger på omkring 0,2 pct. i Asien onsdag morgen.

Ifølge britiske BBC er USA i samtaler med Frankrig og Storbritannien for at få det juridiske forarbejde på plads til at retfærdiggøre et militært angreb mod Syrien. Den amerikanske Forsvarsminister Chuck Hagel fortalte den britiske nyhedsformidler, at USA har "tingene på plads", og at de væbnede styrker er "klar".

- Alle venter på at se, hvad der kommer til at ske. Kommer det her til at eskalere ? Hvis energipriserne stiger voldsomt, vil det kunne reducere det økonomiske opsving, vi har været vidne til på det seneste. Hvis boligpriserne begynder at stige samtidig med, at priserne på mad og brændstof stiger, kan det betyde, at inflationen begynder at stige, og det kan påvirke Federal Reserves politik, siger chefinvestor Randy Bateman fra Huntingtons Asset Advisors i Ohio til Bloomberg News.

Tirsdagens kursfald kom trods en overraskende høj amerikansk forbrugertillid. Ifølge det amerikanske Conference Board steg tillidsindekset til 81,5 fra 81,0 måneden før. Til sammenligning var der ventet et fald til 79,0 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Fra den selskabsspecifikke front var der regnskab fra smykkevirksomheden Tiffany & Co. Koncernen opjusterede forventningerne til resten af 2013 til et justeret overskud på 3,50-3,60 dollar pr. aktie, mod tidligere 3,43-3,53 dollar pr. aktie. Aktien i Tiffany & Co. steg fra børsstart, men lukkede dog med et fald på 1 pct.

Den pressede detailhandelskæde JC Penney måtte se i øjnene, at hedgefond-manager Bill Ackman er ved at trække sig fra posten som selskabets største aktionær. For få uger siden trak han sig fra bestyrelsen, efter at han offentligt havde et verbalt slagsmål med JC Penneys topchefer. Aktien faldt 1,4 pct.

Elektronikkæden Best Buys stifter Richard Schultze ønsker at trække sig helt ud af kæden efter et mislykket forsøg på at overtage virksomheden. aktien faldt 2,2 pct.

Hårdest ramt blev teknologiaktierne. Facebook, der er strøget i vejret på det seneste fik et af dagens største dyk med et fald på 4,1 pct. dermed er aktien igen under 40 dollar.