Frygt for kursmanipulation i Parken

Don Ø og Parken har i løbet af det seneste år købt så voldsomt op af egne aktier, at det skaber frygt for, at selskabet kunstigt har været med til at holde hånden under Parken-aktien i en tid, hvor aktiemarkedet er tordnet i bund.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Parken Sport & Entertainment har gennem det sidste års tid handlet så voldsomt med egne aktier, at det ifølge flere eksperter skaber frygt for kursmanipulation.

Alene til og med september 2008 har PSE nemlig købt aktier egne værdipapirer for godt 265 mio. kr., og det kan ifølge eksperter skabe frygt for kursmanipulation i Don Ø’s underholdningskoncern.

Set i forhold til, at der i løbet af hele sidste år i alt blev handlet Parken-aktier for 272 mio. kr. tegner det nemlig et tydeligt billede af, at det er selskabet bag FCK, der står bag den suverænt største handel med aktierne i virksomheden og dermed kan have været med til kunstigt at holde hånden under Parkens pressede aktiekurs.

”Det er usædvanligt, at et selskab handler så meget med egne aktier. Når man handler så massivt med egne aktier, og det foregår systematisk over en længere periode viser alle undersøgelser, at det kan have en positivt kurspåvirkende effekt og dermed være kursmanipulerende,” siger professor i finansiering ved CBS Kenn Bechmann.

Køber for lånte midler
Ifølge Parkens egne vedtægter har selskabets ret til at købe 66.100 stk. egne aktier, formentlig med det formål at købe op til at kunne opfylde incitamentsprogrammet til selskabets ledelse, så ved udgangen af 2007 havde selskabet en beholdning på godt 55.000 aktier.

Dermed manglede Don Ø kun lidt over 11.000 aktier for at opfylde sit eget incitamentsprogram. Men alligevel vælger selskabet så i de første ni måneder af 2008 at købe i omegnen af 250.000 aktier til en samlet værdi af godt 265 mio. kr.

Statsautoriseret revisor Alfred Grinderslev, der i flere omgange har bistået myndighederne med hjælp til opklaring af økonomisk kriminalitet, fremhæver, at Parkens massive aktiehandel i hans øjne virker meget mærkelig.

”Parken har reelt ingen bevæggrund for at købe aktier, og de oplyser intet til markedet om, hvorfor de gør det. De har ingen penge i kassen, så aktiekøbene sker for lånte midler, og det virker besynderligt og kan være med til at holde hånden under kursen,” siger han.

Business.dk arbejder i øjeblikket på at få en kommentar fra Fondsbørsen og Parken Sport & Entertainment.

 
Læs også:

Massiv gæld tynger Parken

Don Ø: Jeg er også en usædvanlig mand

Verdens bedste fodboldklubber

Her er verdens bedst betalte fodboldstjerner