Frisk amerikansk aktieuge trods technedtur

Teknologiaktierne fik en lussing fredag, men det ændrede ikke ved, at de amerikanske aktier i år har været i hopla.

Læs mere
Fold sammen
Trods nedtur til Microsoft og Google udeblev det helt store aktiedrama fredag i USA. De to IT-mastodonter faldt henholdsvis 11 og halvanden procent oven på skuffende regnskaber, men det rykkede kun lidt ved de toneangivende indekser.

Dow Jones Industrials faldt en anelse, S&P 500 steg en spids, mens det teknologitunge Nasdaq Composite faldt 0,7 procent.

Fredagsfaldet på Nasdaq betød, at indekset på ugebasis sluttede 0,3 procent nede, mens de to andre steg 0,5 og 0,7 procent. Alt i alt er indekserne steget tæt på 20 procent i år.

Ugen har været præget af usikkerhed om den amerikanske centralbanks pengepolitik, når det kommer til at få trukket USA helt fri af krisesumpen. Onsdag beroligede centralbankchef Ben Bernanke dog markederne med, at centralbanken, FED, fortsat vil holde hånden under økonomien med lave renter og opkøb af statsobligationer.

Den besked opfattede investorerne som om, at Bernanke ikke pludselig og uden varsel vil skifte politik, og det var med til at holde hånden under kurserne i ugens slutning, skriver CNN.