Fremgang på USAs børser for første gang på fem dage

Efter fire dage på stribe med fald på det amerikanske aktiemarked var der tirsdag endelig noget at glæde sig over på Wall Street, hvor S&P 500 og Nasdaq-indekset steg med henholdsvis 0,4 og 0,7 pct., mens Dow Jones Industrial fik et lille hak i tuden. Sidstnævnte faldt dermed for femte dag i træk, om end marginalt.

Foto: SPENCER PLATT
- Det har været rimeligt meget nedad de seneste uger, siger Craig Goryl, porteføljemanager i Cabot Money Management, til Bloomberg News.

- Stemningen gik bare lidt for langt i den ene retning, og når det sker, er der en tendens til, at markedet kommer lidt igen, forklarer han.

Hele 10 ud af de 11 hovedindeks under S&P 500 lukkede i plus, men især detailsektoren havde en god dag.

Best Buy skød i vejret med hele 13 pct. efter offentliggørelsen af det største kvartalsvise overskud i to år. Overskuddet var på 266 mio. dollar mod blot 12 mio. dollar i samme periode sidste år. Salgsvæksten hos den amerikanske elektronikkæde var beskedne 0,4 pct. til 9,3 mia. dollar, og årsagen til det gode resultat er ifølge selskabets topchef da også trimmede omkostninger og lavere priser, refererer Bloomberg News.

Retailers Urban Outfitters og TJX var også blandt vinderne med stigninger på henholdsvis 8,2 og 6,9 pct. efter offentliggørelsen af regnskaber, mens Home Depot tog et kursmæssigt drop på 1,2 pct.

Home Depot landede ellers en omsætning på 22,52 mia. dollar i andet kvartal, hvilket var 700 mio. dollar over konsensus i markedet, ifølge Bloomberg News. Indtjeningen pr. aktie landede på 1,24 dollar mod ventet 1,21 dollar. For 2013 ventes nu et overskud pr. aktie på 3,60 dollar - 4 cent under konsensus.

- Vi havde nogle gode tal fra detailsektoren, og det viser bare, at forbrugeren ikke er død, og tingene går i den rigtige retning, siger Frank Ingarra, chefhandler i NorthCoast Asset Management LCC, til Bloomberg News og tilføjer, at alle fortsat fokuserer på, hvornår den amerikanske centralbank letter på speederen.

Der var dog ikke kun godt nyt fra detailsektoren. J.C. Penney meldte om underskud i andet kvartal, men investorerne valgte at fokusere på, at same-store-salget ikke udviklede sig helt så skidt som frygtet.

Fokus er onsdag næsten udelukkende på referatet af det seneste rentemøde i USA, som måske kan kaste lidt mere lys over, hvornår man skal forvente, at Federal Reserve indleder nedtrapningen af de månedlige obligationsopkøb. Indtil videre synes konsensus at være, at Fed agere på mødet i midten af september.