Fredagens obligationer: Uroen prægede markederne

 

Det danske obligationsmarked lukkede fredag med kursfremgang og rentefald på en dag, hvor frygten fortsat prægede de finansielle markeder. Investorerne søgte igen mod de fastforrentede papirer og væk fra de faldende aktiemarkeder. Centralbankerne på begge sider af Atlanten deltog aktivt, da de hjalp bankerne med ekstraordinære likviditetsordninger.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,27 point højere i kurs 97,29 med en effektiv rente på 4,39 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,10 point lavere i kurs 89,20 med en effektiv rente på 5,15 pct.

 

Markederne er præget af uro, og fredag var der fortsat fokus på likviditetsproblemer. Både Den Europæiske Centralbank (ECB) og den amerikanske centralbank har givet banker en hjælpende ved at tilbyde ekstraordinære likviditetsordninger. ECB var også aktiv i torsdagens marked.

 

- Markederne er præget af uro på en dag, hvor likviditetsproblemerne var i fokus, idet centralbankerne hjalp bankerne med ekstra likviditet. Centralbankerne vil sikre stabilitet i de finansielle systemer således, at bankerne ikke bliver ramt af et "credit crunch", udtalte Carsten Valgreen fra Danske Bank til RB-Børsen.

 

- Investorerne er nervøse for, at der kommer flere skeletter ud af skabene i kølvandet af krisen på det amerikanske sekundære lånemarked. Det skaber uroen på de finansielle markeder, sagde Carsten Valgreen, der bemærker, at fokus på de makroøkonomiske nøgletal er trængt i baggrunden.

 

Den amerikanske futurehandel rykker markant på sig i disse dage og viser nu, at sandsynligheden for en rentenedsættelse allerede til september er på 62 pct. En rentenedsættelse til oktober er nu fuldt ud indkalkuleret i futurehandlen.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 7/32 point højere i kurs 100 1/32 med en effektiv rente på 4,74 pct. Den blev kun til mindre udsving i dollaren. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,368 dollar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )