Fredagens obligationer: Tysk inflation sendte renten lidt op

De danske obligationsrenter kravlede en smule højere fredag oven på offentliggørelsen af en overraskende høj inflationstakt i Tyskland i december.

Den tiårige danske rente, der lå uændret ved middagstid, lukkede et enkelt basispoint højere end torsdag i 0,47 pct. Dermed blev det nuværende toneangivende papirs samlede rentefald i år reduceret til 29 basispoint.

Inflationen i de tyske forbrugerpriser var på 1,7 pct. sammenlignet med samme måned et år forinden, mens der var tale om en stigning på 0,6 pct., når man sammenligner priserne med måneden før.

Estimaterne fra økonomerne lød ifølge Bloomberg News på stigninger på henholdsvis 1,5 pct. på årsbasis og 0,5 pct. på månedsbasis.

Investorerne var i løbet af morgenen og formiddagen ellers blevet advaret af prisstatistikker fra fem delstater.

I Sachsen, Hessen og Bayern var prisstigningstakten på netop 1,7 pct., mens den i Baden-Württemberg lå på 1,8 pct. Kun i Nordrhein-Westfalen var årsstigningstakten på 1,5 pct. og dermed på linje med økonomernes prognose for hele landet.

I USA var aktiviteten fortsat behersket fredag, da mange markedsdeltagere var fraværende og først vender tilbage efter årsskiftet. Renten på den toneangivende tiårige amerikanske T-bond lå ved dansk børslukketid til et fald på 1 basispoint til 2,42 pct.