Fredagens obligationer: Trump-triumf trækker renten til tops

Renten på den tiårige danske statsobligation steg fredag med 5 basispoint til 0,55 pct.

Renteudviklingen skyldes, at den republikanske budgetplan natten til fredag blev stemt igennem Senatet i USA, hvilket kan bane vejen for, at præsident Donald Trump kan gennemføre store skattelettelser.

Det vurderer Morten Hassing Povlsen, rente- og valuta strateg i Jyske Bank Markets, over for Ritzau Finans.

- Det øger sandsynligheden for, at der kommer en skattereform i USA, og det tager markedet positivt imod. Vi så dollarkursen stige, og stigningerne i Europa er egentlig en refleksion af det.

- Der er en generel forventning om, at der kommer en skattereform i USA, som kan være med til at booste væksten., siger Morten Hassing Povlsen.

Renteudviklingen lå stort set på linje med udviklingen på tværs af Europa, hvor statsobligationer med tilsvarende løbetid i Tyskland og Frankrig steg med 5 basispoint.

Fredagen bød ikke på mange nøgletal, men fra den anden side af Atlanten kom der tal for salget af eksisterende boliger i USA i september, som viste sig at være bedre end ventet.

Der blev i september solgt 5,39 mio. boliger ifølge sæsonjusterede, annualiserede tal fra den amerikanske ejendomsmæglerforening mod en forventning om et salg på 5,30 mio. ifølge Bloomberg News.

Ifølge Morten Hassing Povlsen ser markederne frem med næste uges møde i Den Europæiske Centralbank.