Fredagens obligationer: Torsdagens ECB initierede rentefald fortsatte

Fredag fortsatte og forstærkedes torsdagens rentefald, som blev startet af ECB-chefen, Mario Draghi, der kom med bløde rentemeldinger efter torsdagens møde i banken.

Læs mere
Fold sammen

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation faldt fredag omkring 4 basispoint til 0,49 pct. efter et fald torsdag ligeledes på 4 basispoint.

Sidste fredag var renten 0,52 pct., da de danske handlere slukkede skærmene og gik på weekend.

ECB fremlagde torsdag sine planer om at forlænge sine støtteopkøb af obligationer frem til september næste år, men med en halvering af volumen til 30 mia. euro om måneden. Samtidig gjorde centralbanken det klart, at der fortsat er mulighed for at forlænge opkøbene efter september, hvis inflationen ikke tager fart og nærmer sig bankens målsætning om en inflation på lige under 2 pct.

Fra USA fik investorerne nyt om økonomien - udviklingen i bruttonationalproduktet (BNP), privatforbruget og forbrugertilliden.

Det var overraskende for analytikerne. Væksten blev på 3,0 pct. i den første opgørelse af BNP for tredje kvartal. Analytikerne, som Bloomberg News havde spurgt, havde ventet 2,6 pct. Privatforbruget overraskede ligeledes, da det i kvartalet blev opgjort til 2,4 pct. mod en forventning om 2,1 pct.

Den endelige opgørelse af forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan landede i oktober på 100,7 - helt som ventet.

Næste uge byder på tunge nøgletal som den amerikanske arbejdsmarkedsrapport, ISM-indekset og nyt om inflationen. Derudover afholder både den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og den britiske centralbank, Bank of England, rentemøde.