Fredagens obligationer: Svagt nøgletal fra USA pressede renter

Renterne i Europa lå det meste af julis sidste handelsdag en anelse højere efter en lidt skuffende udmelding fra Japans centralbank fredag morgen dansk tid.

Læs mere
Fold sammen

Men da der i løbet af eftermiddagen tikkede skuffende nøgletal ind fra USA, begyndte den at dykke.

Den toneangivende tiårige statsobligation lukkede i en rente på 0,04 pct. - hvilket var 3 basispoint lavere end ved torsdag eftermiddag. I den tidlige handel lå renten ellers for en stund 2 basispoint over torsdagens lukkeniveau.

På de større europæiske markeder og i USA lå renten ligeledes et par basispoint lavere sidst på handelsdagen fredag.

Rentefaldene kom, efter at en opgørelse over det amerikanske bruttonationalprodukt viste, at USA's økonomi - til markedets skuffelse - blot voksede med 1,2 pct. i andet kvartal i forhold til årets første tre måneder opgjort i annualiserede tal. Økonomer adspurgt af Bloomberg havde ellers ventet en vækst på 2,5 pct.

»Man har i længere tid sagt, at amerikansk økonomi klarer sig bedre end europæisk, men i andet kvartal voksede Europa og USA i samme tempo ? og i andet kvartal var væksten i Europa højere end i USA,« skriver senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en kommentar.

Han peger på, at man nu skal helt tilbage til tredje kvartal 2015 for at finde et kvartal, hvor økonomien voksede mere end 2 pct.

»Det understøtter vores syn på, at den amerikanske centralbank nok ikke kommer til at hæve renten i år,« vurderer han.