Fredagens obligationer: Stærke tal lille effekt

 

Investorerne fik fredag nogle af de spændende amerikanske makroøkonomiske tal for juli, men effekten var dog af mindre karakter, idet usikkerheden vedrørende kreditkrisen fortsat har en finger med i spillet. De danske obligationer endte lidt højere.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,21 point højere i kurs 97,81 med en effektiv rente på 4,31 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,17 point højere i kurs 89,40 med en effektiv rente på 5,13 pct.

 

Ved eftermiddagstid fik investorerne opgørelsen over varige forbrugsgoder for juli. Det blev til overraskende stærke tal, idet opgørelsen steg 3,7 pct. eksklusiv transportkomponenten, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet en stigning på 0,6 pct., efter at opgørelsen viste et fald 1,2 pct. i forrige måned.

 

I den sene handel blev det igen til stærke tal, idet salget af nyopførte huse steg 2,6 pct. i juli, hvor der var ventet et fald på 1,7 pct. efter dykket på 4,0 pct. i forrige måned.

 

- Det var stærke tal vi fik fra USA, men effekten på kursdannelsen var dog marginal, idet opgørelserne indeholder tal opgjort inden kreditkrisen, og den skaber stadig spekulationer i markedet, udtalte chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets til RB-Børsen. Analytikeren hæftede sig ved, at kommende tirsdags forbrugertillidsopgørelse ventes at blive ramt af kreditkrisen.

 

I formiddagens handel blev de foreløbige tal for PMI-erhvervstillidsbarometeret for industrien i eurozonen. Det blev til et fald til 54,2 i august i forhold til 54,9 måneden forinden. Faldet var lidt større end ventet, idet en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde ventet et fald til 54,5.

 

En anonym kilde hos Den Europæiske Centralbank udtalte, at centralbanken ikke har sat sig fast på en rentestigning i september. Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Centralbanken er parat til at afvente effekterne af kreditkrisen, lød det.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 4/32 point lavere i kurs 100 31/32 med en effektiv rente på 4,62 pct. Ved dansk lukketid kostede en euro 1,364 dollar, og dermed blev euroen styrket mod dollaren, hvilket skete efter dagens præsentation af amerikanske nøgletal.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )