Fredagens obligationer: Små renteryk med Trump på radaren

Bevægelserne var helt små på det danske obligationsmarked fredag, hvor den toneangivende rente endte en spids lavere i forhold til torsdagens lukkeniveau.

Det tiårige statspapir med udløb i 2027 endte med en rente på 0,68 pct. Det var et enkelt basispoint lavere end torsdag.

Det dækkede over en udvikling, hvor renten i løbet af formiddagen steg en anelse, da PMI-tal fra både Tyskland og eurozonen overraskede positivt, men igen blev presset ned i løbet af eftermiddagen.

Indkøbschefernes aktivitetsindeks PMI for fremstillingssektoren i eurozonen landede på 56,2 mod 55,4 måneden før. Det var det højeste niveau i målingens godt treårige historie. Der var ifølge Bloomberg News ventet en indeksværdi på 55,3 blandt økonomer.

Investorerne holdt fredag vejret for anden dag i træk, da Kongressen stod til at skulle stemme om Donald Trumps sundhedsforslag. Torsdag afviste præsidenten at forhandle yderligere om sin erstatning for Obamacare.

Afstemningen bliver set som indikator for, hvor succesfuld Trump vil være med sine reformer fremover. Den var ikke begyndt ved dansk lukketid.

- Hvis de ikke kan få loven igennem, vil markedet antage, at det bliver meget svært at få andre dele af Trumps dagsorden igennem, siger handelschef Mary Ann Hurley fra DA Davidson i Seattle til Reuters.