Fredagens obligationer: Risikoappetit førte til lidt højere renter

Rentestigninger omkring 2 basispoint var standard for de tiårige renter i Europa fredag, og Danmark var ingen undtagelse.

Læs mere
Fold sammen

Den toneangivende statsobligation fra Nationalbanken, som har en løbetid på knap ni år til november 2025, øgede renten med netpo 2 basispoint til 0,35 pct. i fredagens handel og sluttede dermed ugen med et samlet rentefald på godt 7 basispoint.

Det var en dag uden større udsving, men hvor en tendens til mere risikovillighed kom snigende både fra USA og præsident Donald Trumps løfter om skattelettelser til erhvervslivet, men også fra kinesiske nøgletal, der viste langt større handel i januar.

Det lukrerede aktiemarkedet på, mens den stigende risikoappetit hos investorerne omvendt gik ud over interessen for de fastforrentede papirer og betød stigende renter.

AMERIKANSK FORBRUGERTILLIDSINDIKATOR I FOKUS

Fredagens vigtigste nøgletal var University of Michigan-indekset, en landsdækkende tillidsindikator for USA's forbrugere.

Indekset skuffede med et fald til 95,7 i februars første opgørelse fra 98,5 i januar, da der kun var ventet en lille svækkelse til 98,0 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

Michigan-indekset blev især ramt af lavere forventninger til fremtiden, men trods dykket ligger det stadig højere end langt de fleste aflæsninger de sidste 17 år.

De danske forbrugerpriser steg med 0,9 pct. på årsbasis i januar, viste tal fredag morgen fra Danmarks Statistik. Dermed er inflationen på det højeste niveau i tre år. Ifølge estimater fra fire banker indsamlet af Ritzau Finans var der netop ventet en årsstigningstakt på 0,9 pct.