Fredagens obligationer: Rentesving endte med status quo

Renterne på europæiske statsobligationer endte fredag, nogenlunde som de havde startet efter små udsving i begge retninger.

Efter fredagen, som bød på interessante nøgletal fra begge sider af Atlanten, lå den toneangivende tiårige danske statsrente på 0,60 pct. og var dermed i samme niveau som torsdag eftermiddag.

I Tyskland sluttede den tiårige rente i 0,33 pct., hvilket også svarede til torsdagens afslutning.

TYSK DETAILSALG OVERRASKEDE

Fra morgenstunden kom der tal for det tyske detailsalg, som viste sig at være steget med 1,8 pct. på månedsbasis i februar. Det var bedre end ventet, idet økonomerne ifølge Bloomberg News kun havde regnet med en fremgang på 0,7 pct.

Senere viste tal fra Eurostat, at inflationen i eurozonen slet ikke var så høj som ventet i marts. Her steg forbrugerpriserne kun med 1,5 pct. på årsbasis, hvor der ellers var ventet 1,8 pct. ifølge økonomerne adspurgt af Bloomberg.

Ifølge Rasmus Gudum-Sessingø, økonom ved Handelsbanken, kan der dog være tale om en kortvarig opbremsning i inflationen, og inflationen kan meget vel være på vej op igen i de kommende måneder, hvilket vil give Den Europæiske Centralbank mulighed for at begynde at kigge på at stramme pengepolitikken.

FEDERAL RESERVES INFLATIONSMÅL STEG

Eftermiddagens amerikanske nøgletal viste en større fremgang i Federal Reserves inflationsmål, PCE Core, end ventet. Den såkaldte kerne-PCE-deflator over forbrugerpriserne - eksklusive volatile energi- og fødevarepriser - steg 1,8 pct. i februar på årsbasis, hvor der kun var ventet 1,7 pct. ifølge Bloomberg News.

Desuden var Chicago PMI-indekset for marts overraskende godt, men det blev dog opvejet af en lidt skuffende endelig aflæsning af forbrugertillidsindekset fra University of Michigan for samme måned.