Fredagens obligationer: Rentestigning gik i sig selv igen

Indledende rentestigninger på de europæiske obligationsmarkeder gik i sig selv igen fredag eftermiddag, da de amerikanske børsmæglere mødte ind på arbejde.

Læs mere
Fold sammen

Herhjemme sluttede renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation 1 basispoint lavere i 0,70 pct. efter at have ligget så højt som 0,74 pct. midt på formiddagen.

De amerikanske renter viste vejen med et rentefald, der ifølge Bloomberg News havde rod i den meget afdæmpede tone i den amerikanske centralbanks rentemeddelelse tidligere på ugen.

Den gængse opfattelse synes derfor nu at være, at banken ikke har travlt med at hæve renten.

I Europa stillede økonomer tidligere fredag til gengæld spørgsmålstegn ved, om man har forregnet sig i forhold til udsigterne til en europæisk stramning.

Den østrigske centralbankchef, Ewald Nowotny, luftede i et interview med det tyske Handelsblatt torsdag tanker om, at Den Europæiske Centralbank, ECB, kan hæve nogle af sine rentesatser. Og meldingen løftede de europæiske renter fra morgenstunden i en rentestigning, der kulminerede midt på formiddagen.

- Vi ser rentestigningerne som en lidt høgeagtig tolkning af Nowotnys kommentar. Han er en af de medlemmer af ECB, som ikke er enig i, at pengepolitikken skal holdes lempelig, og når han taler om at sætte renten op, tager det markedet på sengen, siger rentestrateg Morten Hassing Povlsen fra Jyske Bank til Ritzau Finans.