Fredagens obligationer: Renterne kravlede lidt op efter inflationstal

De danske statsrenter steg en smule fredag, efter at meldinger fra Den Europæiske Centralbank (ECB) torsdag fik renterne til at falde sammen.

Læs mere
Fold sammen

Ved et pressemøde efter torsdagens rentemøde i ECB afslørede centralbankchef Mario Draghi, at ECB ikke har tænkt sig at røre ved de historisk lave renter i et godt stykke tid endnu.

- Renterne vil forblive på de nuværende lave niveauer - eller lavere - indtil udløbet af vores obligationsopkøb, lød det fra centralbankchef Mario Draghi.

Og da obligationskøbene skal løbe indtil udgangen af året - eller længere, hvis det bliver nødvendigt - sparkede ECB-chefen dermed den seneste tids spekulationer om en mulig renteforhøjelse allerede i 2017 endegyldigt til hjørne.

Fredag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i 0,59 pct., svarende til 1 basispoint højere end ved lukketid torsdag, hvor renten endte med et fald på 6 basispoint.

Sidste fredag sluttede den tiårige rente i 0,55 pct.

Med til at løfte renterne fredag var en positiv opgørelse fra det europæiske statistikkontor Eurostat over forbrugerpriserne i eurozonen.

Estimatet for april pegede således på et stort løft i forbrugerpriserne, der steg 1,9 pct. i årets fjerde måned sammenlignet med samme måned sidste år.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet prisstigninger på 1,8 pct.

Samtidig er der også tegn på, at inflationen i eurozonen tiltager, idet prisstigningerne i marts var på 1,5 pct.

Udviklingen var dog i takt med de forventninger, som ECB med centralbankchef Mario Draghi i spidsen torsdag eftermiddag løftede sløret for.

Begejstringen blev dog igen dæmpet ud på eftermiddagen, da det amerikanske bruttonationalprodukt i den første opgørelse for første kvartal viste sig kun at være steget 0,7 pct. sammenlignet med fjerde kvartal, men opgjort i annualiserede tal.

Økonomerne havde ventet, at BNP voksede med 1,0 pct. ifølge estimater fra Bloomberg News.

Tallene for Chicago PMI samt tillidsindekset fra University of Michigan i april formåede ikke at rykke på renterne.