Fredagens obligationer: Renterne holdt kadencen trods valgskuffelse

Det britiske parlamentsvalg gav kun små bevægelser på obligationsmarkedet fredag, hvor investorerne ikke lod usikkerhed om den parlamentariske situation i Storbritannien gribe om sig.

På det danske obligationsmarked lukkede renterne tæt på uændret i 0,52 pct., hvis man ser på ledestjernen, den tiårige statsobligation med udløb i 2027. Der var heller ikke de store bevægelser på de øvrige markeder i Europa.

I Storbritannien var der en smule købsinteresse for de britiske statsobligationer, selv om pundet blev svækket omkring 1,5 pct. efter torsdagens valg.

Resultatet var en skuffelse for premierminister Theresa May, som havde udskrevet valget i håb om at stå stærkere i parlamentet med sit parti, De Konservative. Med hun formåede ikke at skrabe mandater nok sammen til alene at kunne danne regering.

Det Demokratiske Unionistparti fra Nordirland har erklæret sig parat til med sine ti mandater at støtte en konservativ regering, og dermed ser Theresa May ud til at nå det nødvendige antal mandater, der sikrer et flertal i parlamentet.

Koalitionsregeringen kan dog give en vanskeligere vej ud af EU, da det nordiske parti støtter et "blødt" britisk exit fra EU, mens Theresa May ønsker et "hårdt" exit. Forhandlingerne om at forlade EU begynder allerede i denne måned.