Fredagens obligationer: Renterne faldt efter jobrapport

De danske obligationer sluttede ugen med små rentefald fredag, hvor investorerne kunne se startskuddet i handelskrigen mellem USA og Kina og en lidt blandet jobrapport for juni.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte 2 basispoint lavere i 0,30 pct., hvilket også var billedet på de fleste øvrige markeder i Europa.

Fredag morgen igangsatte USA den meget omtalte told på kinesiske varer for 34 mia. dollar, og Kina gjorde gengæld med et lignende tiltag.

Tolden var ventet, og markedet kigger venter nu på, om der kommer nye reaktioner eller tiltag i striden.

USA's jobrapport viste en vækst på 213.000 arbejdspladser i juni, hvilket overgik forventningerne på 195.000.

Alligevel steg arbejdsløsheden til 4,0 pct. fra 3,8 pct. - blandt andet på grund af 600.000 nye i arbejdsstyrken - og lønvæksten lød på 2,7 pct. mod en ventet fremgang på 2,8 pct..

Efter rapporten var renternes kurve nedadgående, da markedet ser lidt mindre behov for hurtige renteforhøjelser hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Kombinationen af lav ledighed og afdæmpet lønvækst er årsagen til, at den amerikanske centralbank kun sætter sin rentemålsætning gradvist op, skriver senioranalytiker Mikael Olai Milhøj i en kommentar.