Fredagens obligationer: Renterne endte med pæn stigning

Obligationsrenterne fik et tryk op i fredagens handel, efter at investorerne fik fordøjet torsdagens tale fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, og indsættelsen af Donald Trump som USA's præsident kom nærmere.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte fredag i 0,40 pct., hvilket var 4 basispoint højere end torsdag, og 6 basispoint mere end fredag ugen før.

- Da handlen startede i morges, var man lidt positiv efter Yellens tale, men så har man fået tygget lidt mere på den og skønnet, at den nok ikke var helt så positiv, som det første indtryk gav. Og vi kan da også se, at der generelt er stigende renter over hele linjen, siger Jens Peter Sørensen, chefanalytiker i Danske Bank.

- Samtidig har vi indsættelsen af Donald Trump senere i dag, og det giver nok også lidt skvulp, påpeger han over for Ritzau Finans.

Federal Reserve-chefen sagde torsdag, at selv om hun går ind for en strategi med gradvise forhøjelser af renten, er udsigterne usikre, ikke mindst på grund af den kommende finanspolitik fra Trump. Yellen vurderede blandt andet, at den amerikanske centralbank var godt med i forhold til renteforhøjelser.

Og det betød, at de danske renter faldt et nøk fra morgenstunden som reaktion på de fald, som de amerikanske renter havde taget siden torsdag ved dansk lukketid.

Der var ingen større nøgletal fra USA fredag. Alligevel var manges blik rettet mod den anden side af Atlanten, da den 45. præsident, Donald Trump, blev taget i ed i Washington. Der skete dog efter dansk børslukketid.