Fredagens obligationer: Renten tikkede lidt op i afdæmpet marked

Afdæmpede inflationstal fra Danmark og lidt skuffende forbrugertillidstal fra USA var nogen noget af det, som markedsdeltagerne skulle forholde sig på fredagens obligationsmarked.

Læs mere
Fold sammen

Hverken det ene eller det andet gav dog anledning til de store kursudskejelser, men over dagen blev det dog til en lille stigning i renten på den tiårige danske statsobligation på 2 basispoint til 0,49 pct., da den fulgte takterne i de tyske statspapirer.

I løbet af ugen blev det dermed til løft fra niveauet 0,45 pct. sidste fredag.

USA rundede dagens nøgletal af med en opgørelse af forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan, og den viste i en foreløbig opgørelse et uventet fald i november til 97,8 fra 100,7 i måneden før.

Økonomerne havde ellers ventet en lille fremgang til indeks 100,8 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Inden da var der kommet tal for de danske forbrugerpriser. De viste et fald i inflationen til 1,5 pct. på årsbasis i oktober fra 1,6 pct. i september.

Det var som ventet af cheføkonom Niels Rønholt fra Jyske Bank.

- Nu falder inflationen lidt i dagens tal, men ellers har pilen peget ret markant opad i den seneste tid. Så sent som i juni var inflationen 0,6 pct. Det har dog klart været vores forventning, at stigningerne ville løje af.

- Flere særlige forhold har trukket op. Blandt andet har der været nogle udsving i mobilpriserne. Helt overordnet forventer vi, at inflationen kun vil tiltage gradvist over det kommende år, skriver Niels Rønholt i en kommentar.

Fra Storbritannien blev der budt på tal for industriproduktionen, som overraskede positivt med en stigning i september på 0,7 pct. på månedsbasis mod en ventet fremgang på 0,3 pct. ifølge Bloomberg News.

Den tiårige britiske rente var ved dansk børslukketid steget 6 basispoint højere til 1,32 pct.