Fredagens obligationer: Renten stort set død oven på Draghis udmelding

Der var ikke nogen nævneværdige udsving på de europæiske obligationsmarkeder fredag. Og billedet var heller ikke anderledes herhjemme, hvor renten lukkede uden ændring.

Læs mere
Fold sammen

Den toneangivende tiårige danske rente endte i 0,11 pct. - hvilket var 1 basispoint under det niveau, som den lå i ved dansk børslukketid torsdag.

Renterne i Europa - og dermed også herhjemme - tog ellers et pænt dyk ned torsdag oven på meldinger fra Den Europæiske Centralbanks rentemøde, på trods af at centralbanken ikke kom med nogen overraskende udmeldinger.

Den Europæiske Centralbank valgte på torsdagens pengepolitiske møde at holde både renteniveau og opkøbsprogram af statsobligationer uændrede. Det fik umiddelbart renterne til at stige. Men da en indledende skuffelse over manglen på nye tiltag havde lagt sig, vendte obligationsrenterne altså snuden nedad igen.

Fra nøgletalsfronten kunne markedets aktører først på ugens sidste handelsdag forholde sig til danske forbrugertillidstal for oktober. De var marginalt svagere end september.

Sidst på eftermiddagen var der endnu en opgørelse over forbrugertilliden - denne gang for eurozonen. Den viste et fortsat fald. Men det var mindre end i september og ikke dybere, end økonomerne havde ventet ifølge Bloomberg.