Fredagens obligationer: Renten steg efter regeringsdannelse i Italien

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg fredag med 4 basispoint til 0,38 pct. - og der var stigninger i samme niveau i Nordeuropa, hvor den tyske pendant var steget med 4 basispoint ved dansk lukketid.

I Italien bakkede den tilsvarende rente 15 basispoint til 2,60 pct., efter at et nyvalg i landet blev afblæst torsdag aften.

Men den italienske uro har sat sine spor på obligationsmarkedet som sikker havn, da renten for en uge siden for den danske tiårige obligation lå på 0,43 pct.

Et italiensk valg har ellers været frygtet, og det har skubbet renterne i vejret i Sydeuropa, mens de er blevet presset i bund i Nordeuropa.

Men nu er de to partier Femstjernebevægelsen (M5S) og Ligaen blevet enige om at danne regering og den 53-årige juraprofessor Giuseppe Conte blev fredag premierminister for en regering med solid opbakning i begge kamre af det italienske parlament.

I regeringsgrundlaget lover den nyvalgte regering at sænke skatterne, øge velfærdsydelserne og ændre på EU-regler om immigration og statsbudgetter.

På nøgletalsfronten viste den amerikanske jobrapport for maj bedre takter end ventet med en jobskabelse udenfor landbruget på 223.000 mod ventede 190.000 ny arbejdspladser ifølge Bloomberg News.