Fredagens obligationer: Renten sluttede med fald efter nøgletal

De danske obligationer endte med en smule vigende renter fredag, efter at renten på det tiårige statspapir ellers lå til en stigning ved middagstid.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation lukkede i 0,11 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end torsdag, hvor renten steg 1 basispoint til 0,12 pct. stort set upåvirket af rentemødet og det efterfølgende pressemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB).

Renten landede dermed under slutniveauet fra sidste fredag på 0,13 pct.

Dagen igennem strømmede en bølge af nøgletal ud i markedet, og det begyndte med PMI-tal fra flere europæiske økonomier.

I Tyskland overraskede PMI-indekset positivt i juli, hvor det samlede indeks over indkøbschefernes tillid i landet steg til 55,3, mens der var ventet et fald til 53,6, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

I Frankrig steg erhvervstilliden også mere end ventet, og PMI-indekset for fremstillingssektoren endte på 48,6 i juli mod ventet 48,0 blandt økonomerne. Det tilsvarende tal for servicesektoren steg til 50,3 mod et ventet fald til 49,5.

I eurozonen faldt det samlede indeks mindre end ventet i juli og landede på 52,9 mod forventningen, der lød på 52,2.

Særlig interesse var der om de britiske tal, som er de første, der giver et helt billede af tilstanden efter EU-afstemningen 23. juni.

PMI-tallene for juli skuffede over en bred kam, hvor kun fremstillingsindustrien var et lille lyspunkt i målingerne. Det samlede PMI-indeks faldt til 47,7 mod ventet 49,0. Den store og tunge banksektor indgår i serviceindekset, der skuffede markant. Det faldt til 47,4 mod ventet 48,7 og 52,1 i juni.

Herhjemme steg detailsalget desuden med 0,2 pct. i juni, viste tal fra Danmarks Statistik. Det var dog mindre end ventet, da økonomerne havde sat næsen op efter en stigningstakt på 0,3 pct., viste et Bloomberg News-estimat. Det var særligt varegruppen fødevarer og andre dagligvarer, der trak op i det danske detailsalg, mens salget af beklædning faldt.

Fredagens eneste tal fra USA var også et PMI-tal. De amerikanske indkøbschefer inden for industrien har fået større tillid til landets økonomiske fremtid, da en foreløbig opgørelse viste et PMI for fremstillingssektoren på 52,9 i juli. Økonomerne havde kun ventet et lille løft til 51,3.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk