Fredagens obligationer: Renten faldt en spids i løbet af eftermiddagen

Den tiårige danske obligationsrente gjorde ikke det store væsen af sig det meste af fredagen, men alligevel endte den med et fald sidst på dagen.

Den tiårige danske obligationsrente gjorde ikke det store væsen af sig det meste af fredagen, men alligevel endte den med et fald sidst på dagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCAS JACKSON

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede 1 basispoint lavere i 0,58 pct., og dermed endte den på samme niveau som en uge tidligere.

De samme bevægelser gjorde sig gældende i både Frankrig og Tyskland, mens renten på det tiårige statspapir i Storbritannien omvendt steg omkring 1 basispoint.

Kalenderen var stort set tom for helt store nøgletal fredag, og i løbet af formiddagen kom der nyt om udviklingen i både de tyske producentpriser og detailsalget i Storbritannien i december.

I Tyskland viste producentpriserne en stigning på årsbasis på 2,3 pct., og det var helt som ventet af økonomerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det britiske detailsalg bød omvendt på en negativ overraskelse, da det i december viste et fald på 1,6 pct. i forhold til måneden før, mens det på årsbasis samlet steg med 1,3 pct.

Til sammenligning havde økonomerne ventet et fald på månedsbasis på 1 pct., mens de havde sat næsen op efter en stigning på 2,6 pct. på årsbasis.

Ud på eftermiddagen viste tal for forbrugertillidsindekset fra University of Michigan et fald til 94,4 fra 95,9 i november. Økonomerne havde omvendt ventet en stigning til 97,0, fremgår det af estimater indsamlet af Bloomberg News.