Fredagens obligationer: Renten dansede på stedet

Det danske obligationsmarked endte med en mindre rentestigning fredag efter udsving i begge retninger.

Renten på den toneangivende tiårige statsobligation lukkede i 0,50 pct., hvilket var en stigning på 1 basispoint sammenlignet med torsdag.

Fredagens store makroøkonomiske begivenhed var den amerikanske jobrapport for december. Den overraskende negativt med en jobskabelse på 148.000 personer mod ventede 190.000 blandt analytikerne ifølge Bloomberg News.

Det fik umiddelbart rente på det toneangivende danske statspapir til at falde til 0,48 pct., men renten stabiliserede sig efterfølgende.

- Selv om jobskabelsen skuffede i december, så har ledigheden nået et niveau, som er meget lavt. Trods den lave ledighed er lønvæksten fortsat ganske moderat. Det er en tendens, som gør sig gældende i både USA og Europa, hvor beskæftigelsen også sætter rekord i øjeblikket, skriver cheføkonom Steen Bocian fra Dansk Erhverv i en kommentar.

Der kom fredag flere nøgletal fra begge sider af Atlanten - heriblandt de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, som i december faldt til 55,9 fra 57,4 måneden før. Her var det ventet en stigning til 57,6.

Fra eurozonen kom der forbrugerprisestimat, der - som ventet af analytikerne - steg med 1,4 pct. i december i forhold til den tilsvarende måned året før.

Derudover overraskede det tyske detailsalg for november positivt. Det steg med 2,3 pct. på månedsbasis, hvilket var noget bedre end analytikernes forventning, der ifølge Bloomberg News lød på en fremgang på 1,0 pct.