Fredagens obligationer: Renten bakkede op til Yellens tale

De danske renter sivede fredag, hvor investorernes fokus i høj grad var rettet mod en vigtig tale fredag aften fra chefen for den amerikanske centralbank, Janet Yellen.

Foto: Kevin Lamarque.
Læs mere
Fold sammen

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt fra åbningen med 3 basispoint til 0,37 pct., og det blev også lukkeniveauet. Over ugen blev det dermed til et rentefald på 7 basispoint.

Fra USA kom der i løbet af eftermiddagen lidt skuffende nøgletal.

Den anden opgørelse over udviklingen i bruttonationalproduktet (BNP) i første kvartal blev oprevideret til en vækst på 0,8 pct. fra tidligere meddelt 0,5 pct. Økonomerne havde imidlertid ifølge Bloomberg News sat næsen op efter en vækst på 0,9 pct.

Og økonomerne skød også over målet, da University of Michigan senere nedreviderede forbrugertilliden til indeks 94,7 i maj fra tidligere oplyst 95,8. Her havde økonomerne forudset en nedrevidering til 95,4.

Herhjemme kunne økonomerne muntre sig med regeringens seneste økonomiske redegørelse. Den viste, at Finansministeriet fastholder vækstskønnet fra Konvergensprogrammet på 1,1 pct. i 2016 og 1,7 pct. i 2017. I forhold til den seneste Økonomisk Redegørelse fra december er der dog tale om en nedjustering, da BNP-vækstforventningerne dengang var 1,9 pct. i 2016 og 2,0 pct. i 2017.

- Det betyder, at regeringen har nedjusteret vækstudsigterne i hver og en af de tre økonomiske redegørelser, der er blevet præsenteret siden dens tiltrædelse i juni sidst år. Der er altså langt fra tale om en drømmestart for regeringen, siger chefanalytiker i Nykredit Tore Stramer i en kommentar.