Fredagens obligationer: Lille rentestigning på årets sidste handelsdag

Der var kun mindre bevægelser på det danske obligationsmarked fredag, hvor investorerne trodsede de seneste dages tendenser og solgte ud af obligationerne.

Læs mere
Fold sammen

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation steg med 2 basispoint til 0,30 pct. efter torsdagens lukkeniveau på 0,28 pct. Før jul kunne man få en rente på 0,38 pct.


I resten af Europa var den stigende tendens stort set gældende over hele linjen.


Ser man over hele året, har der generelt set været rentefald, da den danske rente for et år siden lå i underkanten af 0,92 pct. Siden september har der dog været en markant rentestigning, eftersom renten i september bundede i minus 0,05 pct.

Årets sidste handelsdag forløb roligt og bød kun på et enkelt større nøgletal fra USA.


Det gjaldt indkøbschefernes aktivitetsindeks i Chicago-regionen, Chicago PMI, som viste et fald til 54,6 i december fra 57,6 i november. Markedet havde ventet et fald, men blot til indeks 56,8.


Data er indsamlet af Purchasing Managers Association of Chicago og udtrykker aktiviteten i fremstillingsindustrien i Midtvesten.

Et tal over 50 betyder, at der er relativt flere virksomheder, der har meldt om et bedre forretningsklima, end virksomheder, som har meldt om et forværret forretningsklima.