Fredagens obligationer: Lille rentedrop vendt til rentehop

Fredag startede roligt på obligationsmarkedet - dog med pil ned på renten - men fra omkring middag steg renterne stille og roligt.

Investorerne ventede i første omgang på den amerikanske jobrapport for april, der ikke skuffede. Dernæst venter de på udfaldet af anden og sidste runde af det franske præsidentvalg søndag.

Renten på den tiårige danske statsobligation endte fredag i overkanten af 0,67 pct. efter at have nået 0,66 pct. torsdag. I ugens løb er renten steget omkring 8 basispoint.

Der var også små rentehop i det øvrige Europa - i Tyskland af Frankrig af stort set samme størrelse som i Danmark og noget mere i de sydeuropæiske lande.

Torsdag lukkede renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation i 2,35 pct., og da handlen kom i gang fredag eftermiddag i USA var den steget 1 basispoint - 4 basispoint højere end ved dansk lukketid torsdag.

Arbejdsmarkedsrapporten for april fra USA skuffede ikke.

Den viste, at beskæftigelsen uden for landbruget steg med 211.000 personer i april. Det var umiddelbart bedre end ventet, da der blandt økonomer ifølge Bloomberg var ventet en stigning på 190.000 personer. Tallet for marts blev revideret ned til en jobskabelse på 79.000 fra tidligere opgjort 98.000. Den positiv overraskelse var derfor ikke så stor, men samlet set var der ikke tale om skuffelse.

Den samlede arbejdsløshed i USA faldt til 4,4 pct. fra 4,5 pct. i marts og ventet 4,6 pct.

Anderledes voldsomme reaktioner vil man opleve på finansmarkederne, hvis Marine Le Pen vinder præsidentvalget søndag.

Det tror markedet dog ikke meget på. En eventuel sejr karakteriseres som et tredje politisk jordskælv på niveau med brexit og Donald Trump. Investorerne har fredag dog valgt at læne sig op ad meningsmålingerne. I dem hersker der ikke tvivl om, at Macron bliver den næste franske præsident.