Fredagens obligationer: Jobrapport skubbede renten op

Efter en så godt som stillestående rente først på dagen kom der anderledes gang i udviklingen på rentemarkedet fredag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske jobrapport landede nemlig bedre end ventet og satte gang i en styrkelse af dollar samt i stigende renter.

 

Herhjemme endte den toneangivende rente med udløb i 2027 på 0,60 pct., hvilket var 2 basispoint højere end lukkeniveauet torsdag. For ugen som helhed faldt renten dog, da den sidste fredag var omkring 0,67 pct.

 

Den amerikanske beskæftigelse uden for landbruget voksede i juli med 209.000 personer i juli, hvor økonomerne havde forudset en stigning på 180.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Og samlet faldt arbejdsløsheden til 4,3 pct. fra 4,4 pct.

 

Den gennemsnitlige timeløn steg med 2,5 pct. målt på årsbasis mod forventningen om 2,4 pct. blandt økonomerne.

Udviklingen i beskæftigelsen sætter USA's centralbank, Federal Reserve, i en vanskelig situation, vurderer Danske Banks senioranalytiker Mikael Olai Milhøj.

- Selv om ledigheden faldt, og lønvæksten var lidt højere end ventet, så viser jobrapporten, at den amerikanske centralbank stadig er i en penibel situation, hvor både ledigheden og inflationen er lave på samme tid.

 

- Førstnævnte tilsiger, at den amerikanske centralbank bør stramme pengepolitikken, mens sidstnævnte tilsiger, at den amerikanske centralbank har råd til at være tålmodig, skriver Mikael Olai Milhøj.