Fredagens obligationer: Joboverraskelse stoppede ikke rentefald

Den kraftige jobvækst i USA formåede kun at stoppe presset på obligationsrenterne i Europa kortvarigt.

Læs mere
Fold sammen

Den officielle jobrapport, der viste overraskende gode takter for den amerikanske økonomi, fik med det samme investorer til at flytte penge fra obligationer til aktier i forventning om renteforhøjelser i USA.

Men da markedet havde tygget tallene igennem blev bevægelsen vendt på hovedet, og de fleste obligationsrenter endte endnu lavere end udgangspunktet på grund af udsigten til fortsat ultralempelig pengepolitik i Europa og usikker økonomisk udvikling i Kina.

- Vi er stadig i et meget usikkert miljø, især globalt set. Jeg tror ikke, at nogen forventede, at det her nøgletal ville være en game-changer, siger rentestrateg Stanley Sun fra Nomura til Reuters.

Herhjemme endte den tiårige statsrente i underkanten af 0,02 pct. og dermed 2 basispoint under status for torsdag eftermiddag. Samme bevægelse sås i det meste af Europa, hvor blandt andet den tyske tiårige rente faldt til minus 0,18 pct.

Den amerikanske jobrapport for juni viste en stigning i beskæftigelsen uden for landbruget på 287.000, hvor der ellers kun var ventet 180.000 ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Det var det højeste månedstal siden oktober og en sund revanche efter en meget svag maj.

Andetsteds viste Tysklands eksport lidt skuffende takter med et fald på 1,8 pct. i maj i forhold til april. Importen steg kun 0,1 pct. mod en forventning om 0,7 pct. ifølge Bloomberg News.