Fredagens obligationer: Højere rente upåvirket af jobrapport fra USA

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport ændrede ikke meget ved billedet på finansmarkederne fredag - trods den tilsyneladende skuffelse, som den viste.

Den toneangivende rente på den tiårige danske statsobligation endte fredag omkring 0,09 pct., hvilket var 2 basispoint højere end torsdagens slutniveau. Men det var stort set samme niveau som før den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Der var desuden rentestigninger af samme størrelse ude i Europa.

Torsdag var den tiårige danske rente en overgang nede at vende i 0,03 pct., efter at et referat fra Den Europæiske Centralbank (ECB) viste, at centralbanken ikke er på vej til at nedtrappe sit opkøbsprogram, hvilket der ellers har været rygter om. Tværtimod virker det, som om ECB er mere indstillet på at udvide programmet.

I ugens løb er renten steget fra minus 0,02 pct. - eller med 11 basispoint.

Det var ventet, at der ville blive skabt 172.000 job uden for landbruget i USA i september, men der blev kun skabt 156.000. Tallet for måneden før blev dog revideret op med 16.000 til 167.000.

Det - sammen en tolkning af rapporten i retning af, at den amerikanske økonomi vokser stille og roligt, mens både rentehøge og renteduer ifølge porteføljestrateg Brian Jacobsen hos Wells Fargo kan tolke tallene, som de vil - var med til at holde markedsreaktionen stort set neutral.

Sandsynligheden for en renteforhøjelse i USA til december er uændret over 60 pct. efter rapporten ifølge data fra Bloomberg News. Den amerikanske centralbank har ikke rørt renteknappen, siden den i december sidste år hævede renten for første gang siden 2006.

Inden markedet åbnede kom der tal for den tyske industriproduktion, som klarede sig en hel del bedre end ventet i august i forhold til måneden før. Produktionen steg med 2,5 pct., mens økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet en fremgang på 1,0 pct.

På årsbasis var der tale om en stigning på 1,9 pct., hvilket også var en positiv overraskelse i forhold til den forventede fremgang på 0,4 pct.