Fredagens obligationer: Flugt fra sikre papirer efter ECB-møde

Der var kø ved salgsboden fredag, hvor investorerne havde travlt med at skille sig af med danske statsobligationer efter torsdagens møde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Her havde øverste chef Mario Draghi til investorernes skuffelse valgte at holde fast i bankens nuværende pengepolitik, og fredag var der også langt til lempelser på den anden side af Atlanten.

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Boston, Eric Rosengren, talte for, at en for lempelig pengepolitik kan overophede landets økonomi og true den finansielle stabilitet, berettede Bloomberg News.

På obligationsmarkedet steg renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med 5 basispoint til 0,04 pct. efter et hop på 4 basispoint torsdag. I Tyskland krøb renten den tiårige obligation for første gang i plus siden juni.

- Grundlæggende var der mange investorer, der havde forventet, at ECB ville justere sin pengepolitik. De fleste havde nok sat næsen op efter en indikation af, at centralbanken ville forlænge sit nuværende opkøbsprogram, siger Jacob Graven, der er cheføkonom i Sydbank.

Det nuværende opkøbsprogram udløber i marts 2017. ECB køber hver måned obligationer for 80 mia. euro, og med kun omkring et halvt år til deadline havde mange forventet, at centralbanken allerede torsdag ville sætte yderligere ind for at sætte gang i den europæiske økonomi.

/ritzau/FINANS