Fredagens obl.: Rentefald efter svage US-tal

 

Det danske obligationsmarked lukkede fredag med kursfremgang og rentefald, efter at den amerikanske arbejdsmarkedsrapport skuffede. På den europæiske scene blev det også til en skuffelse med tallene for detailsalget i eurozonen.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,39 point højere i kurs 97,36 med en effektiv rente på 4,38 pct. Blandt realkreditobligationerne sluttede 4-35'erne 0,47 point højere i kurs 89,47 med en effektiv rente på 5,12 pct.

 

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for juli skuffede med en svag jobskabelse på 92.000, hvor analytikerne havde ventet en jobskabelse på 127.000. Ledigheden steg til 4,6 pct. i juli fra 4,5 pct.

 

- Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport skuffede, og det var værd at bemærke, at de konjunkturfølsomme erhverv (bygge- og anlæg, industrien og vikarbranchen) igen oplevede fald i beskæftigelsen, udtalte chefanalytiker Johnny Bo Jakobsen fra Nordea Markets til RB-Børsen. Johnny Bo Jakobsen bemærkede, at rapporten dog gav et blandet billede, idet den svage jobskabelse også var ramt af et fald i den offentlige beskæftigelse på 28.000 i juli, hvilket jo ikke er noget, der giver rynker på panden om økonomien.

 

- Vi kalkulerer med, at den amerikanske centralbank vil sænke renten i december, men på tirsdagens rentemøde i USA vil centralbanken fortsat udtrykke bekymringer for inflationen, udtalte Johnny Bo Jakobsen.

 

I den sene handel blev et svagt ISM-erhvervsbarometer for servicesektoren præsenteret, hvilket gav ekstra bekymringer om den amerikanske økonomi. ISM-barometeret faldt til 55,8 fra 60,7. Ifølge Bloomberg News havde analytikerne ventet et marginalt fald til 59,0. En værdi på 55 indikerer dog fortsat pæn vækst.

 

Detailsalget i eurozonen skuffede fredag formiddag, da det viste en stigning på 0,4 pct. i juni og 0,9 pct. på årsbasis. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News havde analytikerne ventet en stigning på 0,8 pct. på månedsbasis og 1,4 pct. på årsbasis.

 

Den toneangivende amerikanske T-bond lå ved dansk lukketid 13/32 point højere i kurs 98 9/32 med en effektiv rente på 4,72 pct.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )