Fredagens obl.: Pusterum efter seneste dages rentestigninger

De danske obligationskurser endte lidt lavere og renterne steg kun en anelse trods en negativ overraskelse fra den amerikanske forbrugerprisopgørelse. Det skete, efter at renterne blev presset højere i indeværende uge. Fredag blev det til en massiv og bemærkelsesværdig styrkelse af dollaren.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede fredag 0,17 point lavere i kurs 97,71 med en effektiv rente på 4,32 pct. Realkreditobligationerne endte 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 88,62 med en effektiv rente på 5,13 pct.

- Efter de seneste rentestigninger stabiliserede renterne sig fredag, og det skete, efter at centralbankerne greb ind i markedet i onsdags, bemærkede analytiker Peter Possing fra Danske Bank til RB-Børsen.

De amerikanske forbrugerpriser viste en accelererende stigning i november, idet kerneforbrugerpriserne steg 0,3 pct. efter en fremgang på 0,2 pct. i oktober. Inklusiv fødevare- og energipriser steg forbrugerpriserne 0,8 pct. på månedsbasis, hvor analytikerne havde ventet en stigning på 0,6 pct. efter en fremgang på 0,3 i oktober.

- Det blev kun til en kortvarig reaktion på forbrugerpriserne, da renterne kørte op, vurderede Peter Possing.

Dollaren blev styrket yderligere efter forbrugerprisopgørelsen, og fortsætter dermed den seneste udvikling. Det sker efter den længevarende svækkelse af dollaren.

- Dollaren en fundet en retning de seneste dage, men om det er et vendepunkt, er stadig for tidligt at sige, bemærkede Peter Possing.

I den sene handel blev den amerikanske industriproduktion for november præsenteret, og opgørelsen var bedre end ventet. Til gengæld blev den nedrevideret i oktober.

Ved dansk lukketid kostede en euro 1,443 dollar fra 1,461 dollar torsdag aften, og dermed blev dollaren styrket markant mod euroen. Den amerikanske tiårige T-bond lå ved dansk lukketid 5/32 lavere i kurs 100 6/32 med en effektiv rente på 4,22 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )