Fredagens nøgletal kan flytte mere end normalt

Når der fredag kommer en stribe nøgletal fra verdens hjørner kan det meget vel komme til at rykke ved aktiekurserne, vurderer PFA.

Foto: BRENDAN MCDERMID.
Læs mere
Fold sammen
Fredag kommer en buket af toneangivende og tunge nøgletal, heriblandt den amerikanske arbejdssmarkedsrapport samt andre ledende indikatorer fra Europa, Kina og USA.

En sådan begivenhed vil altid have indflydelse på de finansielle markeder, men fredag kan påvirkningen meget vel blive større end normalt.

- Alverdens investorer holder øje med de mange nøgletal, der både kan sende aktierne op og ned, siger chef for investeringsstrategi i PFA Henrik Henriksen og forklarer videre:

- Aktier er steget kraftigt i 2013, mens obligationer er gået tilbage. Hvis vi får positive tal i morgen kan det presse flere obligationsinvestorer til at rebalancere og købe op i aktier. Det vil på kort sigt få aktierne til at stige. Man skal huske på, at investorer generelt over de seneste tre år har købt massivt op i obligationer. Hvis de seneste måneders positive momentum bekræftes i morgendagens nøgletal, så kan det forlænge januars bevægelse fra aktier til obligationer.

PFA venter, at tallene fredag samlet set bliver "moderat positive" og dermed bekræfte, at det så småt går i den rigtige retning i Europa og USA.

- Aktier har præsteret flot på det seneste, og vi venter at se mere af det samme i løbet af året, siger Henrik Henriksen, der dog minder om, at markederne også er sårbare overfor skuffelser i fredags nøgletal efter de seneste måneders stærke stigninger.

- Stemningen er positiv i øjeblikket, og alle håber på at få den bekræftet. Sker det ikke, så kan markederne på kort sigt reagere negativt. På den måde er de mange nøgletal i morgen meget afgørende for kursudviklingen i de kommende uger, advarer han.

Ifølge Bloomberg venter analytikerne, at der i USA er skabt 165.000 job uven for landbruget mod 155.000 i december, og at arbejdsløshedsprocenten uændret vil være 7,8 pct.

De øvrige indikatorer, som PFA omtaler, er PMI-tal fra Kina, USA, Tyskland og en række andre europæiske lande.

/ritzau/FINANS