Fredagens aktier: TDC forrest på sur dag med banker i fokus

Bankerne var også fredag lidt i fokus på det danske aktiemarked og ude i Europa, og det vil de forblive i den kommende tid, indtil Deutsche Bank-problematikken er afgjort og løst.

Foto: Kim Haugaard.
Læs mere
Fold sammen

Det vurderer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen over for Ritzau Finans.

Spekulationer i en fusion mellem Nordea og den hollandske storbank ABN var også med til at sætte fokus på sektoren herhjemme fredag.

Blandt de få og små plusser endte TDC i toppen. Svenske Tele2 fik godkendt købet af TDC Sverige, og TDC-aktien lukkede med en stigning på 0,4 pct. i 38,81 kr.

Markedet var afventende op til offentliggørelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport kl. 14.30 dansk tid. Den landede lidt under det ventede, men Otto Friedrichsen vurderer, at den i det store hele underbyggede, at den amerikanske økonomi er i god gænge.

- Hvis man kigger på de underliggende komponenter, var den i orden, og derfor kom der helle ikke nogen markant reaktion på de finansielle markeder, siger han.

C20 Cap-indekset endte med et fald på 1,1 pct. til 1008,65. Sidste fredag sluttede indekset i 1015,46.

BANKER I FOKUS

De tre C20-banker tog rampelys fredag. Danske steg 0,2 pct. til 197,80 kr., Jyske Bank faldt 0,3 pct. til 323,90 kr., og Nordea, der spillede hovedrollen i medierne fredag, faldt ligeldes 0,3 pct. til 69,35 kr.

Bloomberg News oplyste sent torsdag - efter skriverier i den hollandske avis NRC Handelsblad - at Nordeas bestyrelsesformand, Björn Wahlroos, har haft drøftelser med topchefen for den hollandske storbank ABN Amro, Gerrit Zalm, om en fusion. Nordea afviser at kommentere historien.

- Vores fokus er på den igangværende omstilling i Nordea, herunder store projekter som arbejdet med forenkling og vores kultur, siger Nordeas administrerende direktør, Casper von Koskull, i en meddelelse.

- Nordea kommenterer aldrig rygter eller spekulationer, og det vil jeg heller ikke gøre denne gang, påpeger han videre.

FLS KUNNE IKKE HOLDE KURSEN

Torsdagens kursvinder - FLSmidth - satte sig 1,8 pct. til 254,30 kr. efter torsdag at være steget 3,5 pct. på ryggen af en opjustering af anbefaling og kursmål hos Goldman Sachs.

Mineaktierne ude i Europa var ellers i god form - specielt i London.

Novo var fortsat i rødt. Aktien faldt 1,2 pct. til 270,30 kr. og er nu faldet med mere end 32 pct. i år.

BUND UNDER TOP

Uden for C20 Cap kom der fredag morgen nyt fra Topdanmark, hvor bestyrelsen anbefaler selskabets aktionærer ikke at takke ja til det købstilbud, som finske Sampo har fremsat på det danske forsikringsselskab.

Tilbudskursen "repræsenterer ikke en fra et finansielt synspunkt attraktiv tilbudspris i et offentligt købstilbud," lyder det fra bestyrelsen.

Sampo kom i begyndelsen af september med et købstilbud på 183 kr. per aktie. Kursen på en aktie i Topdanmark faldt 1,1 pct. til 183,60 kr. fredag.

TRAFIKTAL RYKKEDE SAS

Trafiktal fra SAS var med til at rykke aktiekursen i flyselskabet ned. SAS lukkede med et fald på 0,8 pct. til 12,90 kr.

Der er kamp om de rejsende i Europa for tiden, og det har presset SAS ' billetpriser en smule i september. Sådan lød vurderingen fra Sydbanks analysechef, Jacob Pedersen.