Fredagens aktier: Sløvt og negativt marked op til weekenden

Det danske aktiemarked kunne som de øvrige europæiske markeder ikke holde gejsten oppe fra åbningen og endte på ugens sidste handelsdag med fald.

A.P. Møller - Mærsk fik opmærksomhed i dag, efter at Maersk Drilling har sikret sig en ny etårig kontrakt til jack up-riggen Giant med en værdi på 137 mio. dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER

»Ingen ønsker at tage risiko op til en weekend, hvor der kan ske noget i Syrien, og dertil kommer, at det amerikanske marked holder lang weekend, da det er lukket mandag grundet Labor Day,« vurderer afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen over for Ritzau Finans.

C20 Cap-indekset faldt fredag med 0,8 pct. til 600,18. Sidste fredag gik indekset på weekend i 617,55.

Regnskabssæsonen er slut, og kun nogle enkelte mindre selskaber leverede regnskaber på sidstedagen.

»Der var ikke noget synderligt selskabsspecifikt i dagens marked, der tillige var kendetegnet af lav omsætning,« oplyste afdelingschefen

A.P. Møller - Mærsk fik lidt opmærksomhed, efter at Maersk Drilling har sikret sig en ny etårig kontrakt til jack up-riggen Giant med en værdi på 137 mio. dollar. Kontrakten har desuden option på forlængelse på yderligere tre år. Dertil kom ratenyt fra Asien.

Derudover har fredagen budt på dugfriske ratetal fra Shanghai Shipping Exchange, der har serveret den ugentlige opdatering af Shanghai Containerized Freight Index, SCFI. Det samlede indeks steg med 2,3 pct. Raterne fra Asien til Europa faldt dog med 4,4 pct. i ugen til 1183 dollar og er dermed faldet 21,2 pct. på fire uger siden den sidste generelle ratestigning.

Mærsk-aktierne lukkede 1 pct. lavere for B-aktien i 48.000 kr.

DSV var næsten upåvirket efter opkøbet af SBS Worldwide til divisionen Air & Sea. Prisen for transaktionen er ikke offentliggjort i meddelelsen torsdag aften fra DSV, der dog steg 0,7 pct. til 1148,10 kr. fredag.

Carlsberg har fået en udenlandsk storaktionær. Massachusetts Financial Services er kommet over 5 pct. i bryggerigiganten. B-aktien lukkede 0,4 pct. højere i 547,50 kr.

Blandt sidepapirerne var der opmærksomhed til selskabet bag fodboldklubben FC København, Parken Sport & Entertainment. FC København kommer i fornemt selskab i efterårets kampe i den prestigefyldte turnering Champions League, hvor det danske mesterhold er kommet i gruppe med spanske Real Madrid, italienske Juventus samt tyrkiske Galatasaray.

Alle tre hold har potentialet til at trække mange tilskuere til Parken, og det kan give ekstra penge i kassen hos Parken, hvis aktier lukkede uændret i 80 kr.

Euroinvestor steg 10,5 pct. til 10 kr. trods et større underskud end i halvåret sidste år, men nok i kraft af købet af Berlingske andel i Boliga, som Euroinvestor i forvejen ejede størstedelen af.

Af dagens andre regnskab fra småselskaber faldt Comendo markant, da aktien lukkede i 1,25 kr. efter et fald på 4,6 pct.

Comendo, der blandt andet laver it-sikkerhedsløsninger, levede ikke op til egne forventninger i første halvdel af året og nedjusterer forventningerne. Resultatet er 2,5 mio. kr. lavere end budgetteret, og derudover ventes en negativ afvigelse på yderligere 2,5 til 3 mio. kr. i andet halvår i forhold til de oprindelige planer.

Ellers resulterede fredagens regnskaber fra blandt andet Egetæpper, Bording og Andersen & Martini i mindre stigninger fra 1,5 pct. for Egetæpper, over knap 3 pct. for Andersen og Martini til godt 5 pct. for Bording.