Fredagens aktier: Rygter om TDC blev honoreret af investorerne

Teleselskabet TDC fik en forrygende fredag baseret på rygter om svensk opkøbsinteresse

Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Aktien endte med at stige med 3,9 pct. til 38,45 kr., efter den svenske avis Dagens Industri med henvisning til anonyme kilder skrev, at TDC's svenske konkurrent Telia skulle være parat til at købe TDC.

- TDC endte i plus, efter at salgsrygterne blussede op igen. Det er forklaringen på, at den aktie klarede det så godt i et marked, der ellers var lidt tyndt for nyheder, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Samlet endte det danske eliteindeks stort set uændret i indeks 1036,73.

Dagen igennem var det indsættelsen af Donald Trump som den 45. præsident i Washington, som tog fokus. Trump blev dog først taget i ed og holdt sin første tale som præsident, efter at handlen på fondsbørsen var lukket fredag.

REGNSKABSNYT FRA TRYG UDLØSER FALD

Fra regnskabsfronten var der uden for C20 nyt fra Tryg. Forsikringsselskabet leverede i fjerde kvartal en lidt større end ventet fremgang i sine bruttopræmieindtægter, mens bundlinjen til gengæld var ramt af en større end ventet skattebetaling.

Tryg fastholdt forventningerne til 2017 - men som noget nyt går selskabet væk fra aktietilbagekøb som udlodningsmetode for i stedet at udbetale udbytte på kvartalsbasis. Og i forbindelse med årsregnskabet vil Tryg udbetale et ekstraordinært udbytte på 1 mia. kr.

- På nogle af posterne leverede Tryg en skuffelse. Samtidig vil man nu betale udbytte i stedet for aktietilbagekøb, og det vil fjerne noget af stabiliteten omkring kursen, siger Martin Munk, der ligeledes påpeger, at Tryg steg i dagene op til regnskabet.

Tryg-aktien lå i bunden på børsen og faldt med 2,9 pct. til 131,90 kr.

ANALYTIKERÆNDRINGER PRÆGEDE HANDLEN - IGEN

Ud over regnskabet fra Tryg og TDC-rygterne var det igen finanshusenes eftersyn af selskaberne med ledsagende kursmåls- og anbefalingsændringer, der satte sit præg på aktiehandlen.

Danske Bank var med i toppen af eliteindekset og steg med 1,4 pct. til 226,30 kr. Stigningen kom, efter at analytikerne hos Morgan Stanley meldte ud, at de foretrak aktien i Danske Bank frem for Nordea. Nordea steg dig med 1,8 pct. til 80,90 kr. Begge banker fik løftet deres kursmål i en analyseopdatering hos det amerikanske finanshus.

Morgan Stanleys nye kursmål for Danske Banks aktie ligger nu på 274 kr. fra tidligere 250 kr., mens Nordeas kursmål er skruet op til 77,15 kr. fra 74,98 kr. Anbefalingen af Danske Bank er "overvægt", mens Nordea må nøjes med en "ligevægt".

Blandt de mindre aktier fik Zealand Pharma fået løftet sit kursmål til 130 kr. fra 106 kr. hos Nordea, mens anbefalingen er fastholdt på "hold". Zealand-aktien steg 0,8 pct. til 120,50 kr.

Fokus var der også til A.P. Møller-Mærsk efter de ugentlige tal for containerfragtraterne fra Shanghai Shipping Exchange. Raterne for containerfragt på de tunge ruter fra Asien til Europa faldt i denne uge med 3,1 pct. - eller 34 dollar - til 1052 dollar per tyvefodscontainer (teu), skrev branchemediet Journal of Commerce.

Faldet var det tredje på stribe i Asien/Europa-raterne og kom en uge før det kinesiske nytår, hvorfor aktiviteten også langsomt begynder at aftage.

Både A- og B-aktien i Mærsk faldt begge med 0,4 pct. til henholdsvis 11.010 kr. og 11.570 kr.