Fredagens aktier: Rockwool og Pandora i bunden af svagt negativt C25

    Fold sammen
Læs mere
Foto: Benoit Tessier

De røde aktier har netop overtaget på det danske marked fredag morgen, hvor udsvingene er absolut minimale, inden handlerne i eftermiddag kan hente inspiration i den amerikanske jobrapport for juni.

Fredag vender de amerikanske investorer også tilbage til markedet efter en fridag torsdag på grund af uafhængighedsdagen.

Kun tre aktier bevæger sig med mere end 1 pct. blandt elitepapirerne, og de er alle tre at finde i bunden.

Selskab Kurs Ændr. %

Nederst falder Rockwool uden selskabsspecifikke nyheder som forklaring med 1,9 pct. til 1642 kr. Det er med til at trække C25-indekset ned med samlet 0,1 pct. til 1152,93.

PANDORA MED I BUNDEN

Blandt de nyhedsaktuelle selskaber er Pandora med i bunden, efter at finanshuset RBC har sænket sit kursmål for aktien til 219 kr. fra 230 kr. og gentaget den negative anbefaling »underperform.«

Smykkeaktien falder med 1,6 pct. til 236,70 kr.

Selskab Kurs Ændr. %

FLSmidth falder også tilbage igen fredag, efter at ingeniøraktien torsdag toppede C25-indekset grundet udsigten til en konsolidering i mineudstyrsbranchen, hvor rivalerne Metso og Outotec vil slå pjalterne sammen.

Fredag morgen falder FLSmidth-aktien med 1,2 pct. til 292,90 kr.

BANKER I ANALYSEFOKUS

Fokus er der også til både Danske Bank og Nordea, der har været en tur gennem regnearkene hos svenske Handelsbanken.

For Danske Banks vedkommende har det udløst et sænket kursmål til 100 kr. fra 115 kr., mens den negative anbefaling »sælg« er blevet gentaget.

Selskab Kurs Ændr. %

Omvendt har Nordea fået løftet sin anbefaling til »køb« fra »hold« af Handelsbanken.

Danske Bank stiger med 0,3 pct. til 105,10 kr., og Nordea løftes med 0,4 pct. til 49,98 kr.

PARKEN GAVNES AF STORT SPILLERSALG

Parken Sport & Entertainment kan hælde en god slat ekstra penge i kassen, efter at fodboldklubben FC København har solgt forsvarsspilleren Denis Vavro til italienske Lazio fra Rom.

Der nævnes ganske vist ikke nogen pris i den officielle meddelelse fra FC København, men flere medier har spekuleret i et højt tocifret millionbeløb, og FCK selv kalder handlen for »økonomisk attraktiv.«

Selskab Kurs Ændr. %

Parken-aktien falder alligevel med 0,9 pct. til 116,50 kr. fra start. Der er dog kun omsat 95 aktier i selskabet.

Tilbage blandt elitepapirerne falder Mærsks B-aktie med 0,1 pct. til 8074 kr. Den ugentlige opdatering af Shanghai Containerized Freight Index viser et fald i fragtraterne i denne uge efter en stigning i sidste uge.

Rateindekset bakker med 2,3 pct.

/ritzau/FINANS