Fredagens aktier: Pandora sejrede i ellers rødt marked

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brexit-bekymringer trak spor i det danske aktiemarked fredag, hvor torsdagens glædesrus blev erstattet af usikre takter forud for afstemningen i det britiske parlament lørdag. Usikkerheden smittede dog ikke af på Pandora, der endte dagen i C25-indeksets top.

Det danske eliteindeks, C25, endte fredag solidt plantet i den røde muld med et fald på 1 pct. til 1121,23.

Håbet for torsdagens brexit-aftale blev rystet allerede samme dag, da det Nordirske parti Democratic Union Party meldte sig som modstandere af aftalen. Det gav generelt røde takter fredag, hvor Pandora altså trodsede stemningen.

Aktien indtog toppen i C25-indekset uden videre selskabsnyt med en stigning på 2,5 pct. til 278,40 kr., mens Ambu blev henvist til bunden med et fald på 6,7 pct. til 104,80 kr. - umiddelbart uden bagvedliggende nyt.

Fredagens røde takter var dikteret af investorernes usikkerhed, men ifølge Daniel Fabricius, der er børsmægler ved ABG Sundal Collier, kan der vente en forløsning på den anden side af weekenden.

»Vi fik en god nyhed i går, og nu venter vi på, om den bliver effektueret i morgen, og så må vi se, hvad der sker i næste uge,« sagde Daniel Fabricius først på eftermiddagen.

Fra morgenstunden fredag var FLSmidth i modvind på børsen. Det skete i kølvandet på, at SEB og Credit Suisse skar i deres respektive kursmål for ingeniøraktien. Det fik aktien i rødt, og FLS-aktien kunne gå på weekend med et fald på 0,1 pct. til 231 kr.

Chr. Hansen dykkede med 3,4 pct. til 526,40 kr, efter at selskabet fik nedslående nyt fra storkunden Danone, som nedjusterede forventningerne blandt andet med henvisning til et svagt amerikansk yoghurtmarked, som er det område, Chr. Hansen leverer til.

Fredagen bød på nye tal for spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden, hvor A.P. Møller-Mærsk opererer, i form af rateindekset Shanghai Containerized Freight Index, SCFI.

Udviklingen på Asien/Europa-raterne var relativt stabile i indeværende uge, og B-aktien i Mærsk landede i grønt med en stigning på 0,2 pct. til 7972 kr.

Den årlige messe hos den europæiske brancheforening for audiologer, Europäische Union der Hörakustiker (EUHA), så sin afslutning fredag. Det fik dog ikke høreapparataktierne i grønt, hvor GN faldt 2,9 pct. til 267,80 kr., mens aktierne i Demant endte i 172,70 kr. efter et fald på 2,2 pct.

Blandt sidepapirerne så Bavarian Nordic et fald på 4,8 pct. til 174,55 kr.

Det skete, efter at selskabets fase 2-forsøg med midlet CV301 til behandling af blærekræft i kombination med Roches checkpoint-hæmmer Atezolizumab i første del ikke nåede de fastsatte effektmål for at kunne udvide rekrutteringen af patienter til forsøgets anden del.

Kort før børslukning meddelte Banknordik, at banken opjusterer forventningerne til 2019. Banken venter nu et nettoresultat for året i intervallet 170-210 mio. kr mod før 150-200 mio. kr. Det havde dog ikke effekt på aktien, der endte uændret til 106,50 kr.

/ritzau/FINANS