Fredagens aktier: Pandora røg i højeste kurs siden april

Pandora endte i toppen blandt de danske eliteaktier, mens stemningen i løbet af fredag eftermiddag blev markant forbedret.

Læs mere
Fold sammen

Det var den månedlige amerikanske beskæftigelsesrapport, der satte gang i en styrkelse af dollar over for euro og et løft af de europæiske aktieindeks - herunder det danske, der ellers ved middagstid lå med røde tal.

 

C20 Cap endte med et løft på 0,9 pct. til 1171,47. I forhold til fredag for en uge siden er indekset steget med 0,5 pct.

- Det er en jobrapport, der overrasker på den positive side i hvert i forhold til antallet af nye beskæftigede, mens lønvæksten kom ud som ventet. Men det er samlet set positive tal, som aktiemarkedet tager rigtig godt imod, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

 

Pandora-aktien hev en stigning hjem på 4,3 pct. til 752,50 kr. Det er den højeste kurs for smykkeaktien siden begyndelsen af april.

 

Baggrunden var, at det amerikanske finanshus Citi indledte dækning af aktien med anbefalingen "køb" og et kursmål på 980 kr.

- Den er helt sikkert hjulpet af, at Citi starter dækning af aktien med en positiv holdning. Pandora steg allerede fra morgenstunden, men det er, som om den positive markedsstemning har lagt yderligere til stigningen, vurderer Martin Munk.

 

Citi fremhæver ifølge Bloomberg, at Pandora, der kommer med regnskab for andet kvartal tirsdag, vinder markedsandele i en attraktiv kategori, og at selskabet har markante vækstmuligheder på markeder som Kina og Inden.

 

Aktien er dog fortsat faldet 18,6 pct. siden årsskiftet.

DSV LUKKER IGEN I REKORD

DSV-aktien fulgte efter Pandora med en stigning på 3,0 pct. til rekordkursen 443,80 kr. Siden selskabets regnskab onsdag har en hel del finanshuse været ude at pille ved deres anbefalinger og kursmål af aktien.

Fredag løftede finanshuset Jefferies sit kursmål for DSV til 500 kr. fra 400 kr., mens Alm. Brand Markets justerede sit kursmål til 460 kr. fra 430 kr. Begge finanshuse fastholdt, at aktien er værd at købe.

 

Novo Nordisk endte derimod blandt de faldende aktier efter et sænket kursmålet af analytikerne hos Nordea til 310 kr. fra tidligere 320 kr. Det ændrer dog ikke på, at banken fortsat anbefaler "køb" af aktien. Handelsbankens analytikere regnede sig også frem til et lavere kursmål for Novo-aktien, som nu sættes til 318 kr. mod tidligere 330 kr.

Novo Nordisk-aktien faldt 0,4 pct. 266,20 kr.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie steg 0,3 pct. til 13.300 kr. Fredag var der ratepriser klar for ugen, og her stod det ellers klart, at raterne på fragt mellem Asien og Europa faldt 2,9 pct. til 935 dollar.

 

Der var også opmærksomhed omkring høreapparataktierne, da det amerikanske senat har vedtaget nye regler for "over the counter"-salg af høreapparater, hvilket kan give en fornyet konkurrencesituation med lavere priser.

 

Bernstein vurderer, at William Demant vil blive mest påvirket mest af de nye regler, dernæst Sonova, GN og til sidst Amplifon.

 

WDH-aktien faldt 1,2 pct. til 163,40 kr., mens GN-aktien steg 0,1 pct. til 190,60 kr.

Ugen endte med et fald til Brøndby-aktien på 4,4 pct. til 0,77 kr. Fodboldklubben fra Vestegnen går glip af europæisk fodbold i denne sæson, da klubben torsdag tabte til kroatiske Hajduk Split.

 

SAS fik nyt fra konkurrenten Norwegian. Lavprisselskabets trafiktal for sidste måned viste blandt andet en vækst i antal passagerkilometer (RPK) på 23 pct. SAS kommer med sine trafiktal tirsdag.

SAS-aktien lukkede uændret i 15,10 kr.