Fredagens aktier: Nyt Panalpina-bud giver DSV-fokus i rødt C25

Transportgiganten DSV er i investorernes søgelys fredag, på en dag hvor den generelle stemning overvejende er negativ på det danske aktiemarked.

DSV har fredag oplyst, at selskabet onsdag i sidste uge har løftet sit kontante tilbud på konkurrenten Panalpina til 180 schweizerfranc per aktie fra tidligere 170 franc.

I modsætning til det oprindelige tilbud, der samlet lød på omkring 26,5 mia. kr., indeholder DSVs nye tilbud ingen DSV-aktier. Det nye tilbud har en værdi af 28,1 mia. kr.

DSV-aktien falder 0,5 pct. til 521,40 kr., men aktiekursen er reelt steget efter buddet, idet den faldt 2,7 pct. fra børsåbning.

»Det nye bud kan skabe lidt mere interesse fra Panalpinas bestyrelse. Man skal huske på, at bestyrelsen skal kunne forsvare beslutningen over for egne aktionærer,« siger senioraktiehandler i Sydbank Christian Thatje.

Det skaber dog noget usikkerhed om handlen, at Panalpina i dag bekræftede, at selskabet er begyndt at tale med kuwaitiske Agility om en mulig sammenlægning.

»Når nu Panalpina har øjnet et alternativ til DSV, så skaber det noget usikkerhed omkring, om det bliver til noget med DSV. For DSV-investorerne vil det bedste scenarie være, at DSV får lov til at købe dem,« lyder det fra senioraktiehandleren.

Det danske eliteindeks, C25, falder fredag ved middagstid 0,3 pct. til 1080,96.

»Der følges op på de dårlige amerikanske nøgletal i går eftermiddag, ligesom at det er meldinger om, at handelsforhandlinger mellem USA og Kina ikke kører som håbet, der har sat retningen i Asien i morges.«

»Nøgletallene er bare til den svage side i øjeblikket, og det skaber nervøsitet for den generelle økonomiske situation,« siger Christian Thatje.

GN til bunds efter analytikernyt

ISS-aktien ligger - uden selskabsspecifikt nyt - fredag i toppen af det danske eliteindeks med en stigning på 0,9 pct. til 191,85 kr.

»Der kommer regnskab i næste uge. Aktien har heller ikke klaret sig så godt i år, hvor den har hængt lidt i bremsen i forhold til andre, så det kan være, der er nogle, som spiller på, den kan overraske positivt,« vurderer Christian Thatje.

Også Mærsk klarer skærene, og B-aktien ligger med en stigning på 0,5 pct. til 8992 kr.

Fredag morgen er der nyt om rateudviklingen i form af Shanghai Containerized Freight Indexet (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt på en stribe ruter fra Shanghai og ud i verden. Indekset viser et fald på 4,9 pct. i løbet af de seneste to uger.

»Den lå allerede stærkt i går qua stærke kinesiske nøgletal. Nu får den en anelse medvind igen på grund af raterne,« lyder det fra senioraktiehandleren.

I bunden af C25-indekset ligger GN med et fald på 1,2 pct. til 298,40 kr. Høreapparatkoncernen har fået sænket sin anbefaling af Handelsbanken til »akkumuler« fra »køb«, mens kursmålet er blevet løftet til 325 kr. fra 315 kr.

Analytikerne har også kigget branchefællen William Demant efter i sømmene, og Handelsbanken har her løftet anbefalingen til »akkumuler« fra »køb«. Kursmålet er blevet hævet til 235 kr. fra 215 kr. Aktien falder 0,5 pct. til 220,30 kr.

Uden for det danske eliteindeks har kabelproducenten NKT fået løftet sit kursmål af Credit Suisse til 70 kr. fra 65 kr., mens anbefalingen stadig er »underperform«. NKT-aktien stiger 0,4 pct. til 116,50 kr.

/ritzau/FINANS