Fredagens aktier: Novo og DSV til tops i surt marked

 

De danske aktier fulgte fredag med resten af Europa lavere. Dårlige amerikanske arbejdsmarkedstal var med til at trykke aktiemarkedet. Således lukkede C20-indekset 0,9 pct. lavere i 495,86. Novo og DSV kørte parløb efter positive halvårsregnskaber.

 

Novo Nordisk lukkede betydelige 2,7 pct. højere i kurs 603, efter at regnskabet for første halvår indeholdt opjusteringer af helårsprognoserne. Omsætningen steg 9 pct. til 20,4 mia. kr. og driftsindtjeningen steg 14 pct. til 5,13 mia. kr. Især driftsindtjeningen imponerede analytikerne. Baggrunden er "en varig forbedring i bruttomarginen", men samtidig peger Novo på "en fortsat svækkelse af vigtige faktureringsvalutaer".

 

- Regnskabstallene lå faktisk på niveau med det, som vi havde ventet. Novo Nordisk kom ud lidt højere end den generelle markedskonsensus, så vi er meget tilfredse med regnskabet, og Novo Nordisk præsterer åbenlyst godt, sagde analytiker Michael Leacock fra finanshuset ABN Amro til RB-Børsen.

 

DSV lukkede 3,1 pct. højere i kurs 125. Vejtransportkoncernen afleverede halvårsregnskab inden åbningstid. Især driftsindtjeningen overraskede positivt, mens omsætning lå marginalt under analytikerprognoserne. DSV gentog endnu engang sine helårsprognoser, men slog efterfølgende fast, at der venter en opjustering i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal, hvis fremgangen fortsætter. DSV-analytiker Michael Nielsen fra Jyske Bank vurderede, at DSV er på rette spor, og der er fortsat positiv tendens i udviklingen.

 

FLSmidth landede fredag en kæmpeordre fra Cementos Argos S.A. i Colombia til en værdi af 540 mio. kr. FLS skal levere en ny produktionslinie samt serviceydelser og reservedele. Ordren vil bidrage positivt til FLS's indtjening frem til 2009. Cementfabriksproducenten faldt 1,1 pct. til kurs 472.

 

- Ordren er et godt tegn på, at vores forventninger om vækst i Sydamerika begynder at blive til realiteter. Markedet for cementfabrikker i Latinamerika bliver væsentligt vigtigere de kommende år. Det har været et slumrende marked de seneste 5-7 år. Vi fik så hul på bylden med en cementfabrik i Brasilien, og det her er så næste skridt, sagde topchef Jørgen Huno Rasmussen fra FLSmidth til RB-Børsen.

 

Vestas, der faldt 2,1 pct. til kurs 358,5, har modtaget to ordrer fra Kina med en samlet kapacitet på 100 MW. Produktionen kommer til at foregå i Kina på Vestas' produktionsfacilitet i Tianjin.

 

D/S Torm og Teekay har fordelt OMI's aktiver. Torms flåde bliver øget med 24 produkttankskibe og består fra 1. august af samlet 85 skibe. Torm overtager yderligere OMI's tekniske organisation i Indien og en del af OMI's organisation i USA. Produkttankrederiet faldt 1,4 pct. til kurs 213.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )