Fredagens aktier: Mærsk trækker ned i rødt C25

Arkivfoto: Mærsk-aktierne er kommet under pres fra åbningen på det danske aktiemarked fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Mærsk-aktierne er kommet under pres fra åbningen på det danske aktiemarked fredag, hvor der generelt er en negativ stemning, og hvor C25-indekset efter fem minutters handel er faldet 0,5 pct. fra torsdagens rekordniveau til 1221,10.

Også i resten af Europa ligger de store indeks lavere på ugens sidste handelsdag, og futures for de amerikanske aktier peger også ned og indikerer fald, når markederne i USA åbner til en afkortet handelsdag - og black friday - efter Thanksgiving.

I Asien er der særligt fald i Hongkong og på de kinesiske aktiemarkeder.

»Denne negative stemning forventer vi også vil præge åbningen på de europæiske aktiemarkeder, hvor aktierne er indikeret til at åbne med et lille fald. Hertil bør man nok forvente endnu en dag med relativ lav volumen, idet makrokalenderen er relativt tom og de amerikanske børser kun har åbent en halv dag,« skrev Jyske Bank før åbningen i en kommentar.

Herhjemme er der fald i 22 af 25 aktier i det danske eliteindeks. Mærsk-aktierne falder mest med godt 1 pct., efter at JPMorgan har indledt dækning af aktien med anbefalingen »undervægt« og et kursmål på 7387 kr.

Herefter følger fald til Pandora og Vestas på omkring 0,7 pct., mens GN skiller sig ud med en stigning på 0,9 pct.

DFDS indgår charteraftaler

DFDS har indgået to space charteraftaler på ruten mellem Gøteborg i Sverige og Zeebrugge i Belgien. Det oplyste selskabet i en fondsbørsmeddelelse torsdag aften. I andet kvartal af 2020 forventer DFDS at erstatte de tre fragtfærger på ruten med én megafragtfærge. Rederiaktien ligger 0,2 pct. højere.

Matas ligger derimod uændret efter nyt fra detailkædens største konkurrent, Normal, der har rapporteret en vækst på 50 pct. i omsætningen til 1,9 mia. kr. i det danske selskab i regnskabsåret 2018/19.

Regnskaber fra to miniputter

Der er fredag to mindre danske regnskaber på programmet. Det ene er fra Intermail og gælder et regnskab for fjerde kvartal. Selskabet venter i regnskabsåret 2018/19 en koncernomsætning på 135 til 145 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 15 til 20 mio. kr.

Derudover kommer der tal for tredje kvartal fra Atlantic Petroleum. Selskabet venter for hele året et ikke nærmere specificeret »nettounderskud«.

Intermail er endnu ikke handlet, mens Atlantic Petroleum falder 1,5 pct. til 6,40 kr.

/ritzau/FINANS